Extra rychlý tvarohový koláč
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 45-50 minut
Budete potřebovat:
kuchyňský robot se šlehací metlou, cukrářskou stěrku, hrnek o objemu 250 ml nebo odměrku
Ingredience na koláčovou formu o průměru 26 cm:
Na těsto :
1/2 hrnku nebo 125 ml hrubé mouky
1/2 hrnku nebo 125 ml hladké mouky
1/4 hrnku nebo 60 g krupicového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva bezfosfátového
1/2 hrnku nebo 125 ml plnotučného mléka
1/4 hrnku nebo 60 g olivového oleje extra panenského ( nebo slunečnicového)
1 celé vejce
Na tvarohovou náplň :
- 1 tvaroh plnotučný ve vaničce
- 1 celé vejce
- 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
Pracovní postup:
Formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Troubu předehřejte na 175 C.
Do šlehací mísy vložte všechny sypké suroviny (obě mouky, cukr a kypřící prášek. Promíchejte a postupně přilévejte mléko, olej a přidejte celé vejce. Důkladně prošlehejte a těsto vlijte do připravené koláčové formy. Pomocí stěrky těsto uhlaďte.
V malé misce rozmíchejte ručně metličkou tvaroh, vanilkový cukr a přidejte celé vejce. Vše promíchejte do hladkého krému. Krém jde krásně rozetřít . Naneste ho od středu tak aby vám zbyl zhruba 2 cm okraj těsta bez náplně. Povrch ozdobte připraveným ovocem.
Koláč vložte do rozehřáté trouby a pečete ho zhruba 45 - 50 minut dokud kraje nezezlátnou a náplň nezpevní. Vyzkoušejte špejlí zda se na ní těsto nelepí. Klidně nechte pár minut koláč ve vypnuté troubě on tam ještě dojde a zpevní.
Koláč jde dobře krájet až když zcela vychladne a skvělý je i druhý den. Povrch koláče můžete zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.
Uchovejte ho v lednici a užijte si tenhle super rychlý koláč stejně jako my.
Komentáře
Okomentovat