Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Celoroční ovocný koláč s olivovým olejem

Taková rychlovka k snídani kterou si zamilujete. Koláč který upečete s jakýmkoli ovocem a kterému dodává  olivový olej křehkost a vláčnost budete péct stále dokola. Vyzkoušejte blumy, meruňky, jablka a bude to pokaždé pecka.

Doba přípravy: 20 minut

Doba pečení: 45-50 minut

Budete potřebovat: kuchyňský robot se šlehací metlou, cukrářskou stěrku, kuchyňskou váhu


Ingredience na koláčovou formu o průměru 26 cm:

150 g krupicového nebo třtinového cukru

Kůra z 1 citronu jemně nastrouhaná 

2 velká celá vejce 

190 ml plnotučného mléka (můžete nahradit i kokosovým mlékem)

125 ml olivového oleje extra panenského

vanilkový extrakt 1 lžička čajová

140 g hladké mouky 

75 g mletých mandlí 

1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva bezfosfátového

1/2 čajové lžičky jedlé sody

1 špetka soli

ovoce dle Vašeho výběru ( my jme použili 6 velkých blum předem vypeckovaných)

ořechy na ozdobu dle Vašeho výběru (pekanové či sekané pistácie)

moučkový cukr na posypání, kousek másla a hrubá mouka na vysypání formy


Pracovní postup:

Formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. troubu předehřejte na 190 C.

Do šlehací mísy vložte cukr, nastrouhanou citronovou kůru. Přidejte celá vejce, přilijte mléko, olivový olej, vanilkový extrakt a vše vyšlehejte do hladkého těsta. V jiné míse smíchejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a jedlou sodu a špetku soli. Suché ingredience za stálého míchání přisypávejte a promíchávejte až se všechny ingredience propojí v hladké těsto. Nalijte těsto do připravené formy. Na povrch naskládejte ořechy a kousky ovoce. Koláč vložte do trouby a pečte dozlatova cca 45 - 50 minut. Vyzkoušejte špejlí zda se na ní těsto nelepí. Po upečení nechte koláč vychladnout a jeho povrch posypte moučkovým cukrem.

...........no vidíte a než jste vyvenčili psa, máte koláč na stole ....Dobrou chuť ! 












Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky