Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Škvarkové placky

Pokud máte dobré škvarky pusťte se do pečení škvarkových placek. Jsou výborné teplé i studené k polévce nebo jen tak když Vás honí slaná mlsná.


Ingredience: na 2 plechy placek

12 dkg škvarků (posekaných na drobno)
50 dkg hladké mouky
18 dkg kvalitního sádla
125 ml mléka vlažného
2 dkg droždí
lžičku cukru na kvásek
sůl a kdo má chuť přidá trochu pepře                      

2 vejce (1 do těsta a 1 na potření)
hrubá mořská sůl na posypání nebo kmín
pečící papír


Pracovní postup:

Připravíme v hrnečku nebo malé mističce.
Kvásek: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme na teplém místě nakynout. Ve chvíli kdy se začnou tvořit bubliny a kvásek nabyde na objemu je připraven k použití.

Do mísy prosijeme mouku, přidáme sádlo, osolíme (plnou kávovou lžičku soli), kdo chce přidá pepř.
Přilijeme kvásek, rozklepneme 1 celé vejce, přidáme škvarky  a vypracujeme těsto.

Těsto položíme na poumočněný vál, rozválíme a dvakrát přeložíme. Utvoříme bochánek a necháme pod utěrkou kynout cca 20 minut.

Předehřejte troubu na 180 C.
Těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a  pomocí skleničky vykrajujeme kolečka ( velikost záleží na vás). Kolečka klademe na plech vystlaný pečicím papírem.  Teď můžete kolečka ozdobit nožem - vytvořte na nich mřížku. Nebo je ponechte hladké. Povrch  potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte hrubou mořskou solí a kmínem podle Vaší chuti. Pečte do zlatova cca 25 minut. Podle typu trouby.
















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky