Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mrkvomlsná kolečka


Tento recept je tak trochu vánoční, ale prakticky lze využít kdykoli si chcete dopřát malou sladkost k odpolední kávě nebo čaji. Kolečka jsou jedlá okamžitě po upečení nemusíte jim dopřávat čas na odležení tak že,  pokud recept zařadíte mezi vánoční cukroví lze je připravit tzv. na poslední chvíli.

Ingredience : cca na dva plechy koleček

250 g karotky, nastrouhané najemno
200 g změklého másla
  50 g krupicového cukru
400 g polohrubé mouky (+ trochu na podsypání)
1 sáček prášku do pečiva
1 kelímek bílého jogurtu

vlašské ořechy na ozdobu
pečící papír

na obalení: 
100 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru ( nebo přidejte semínka vanilky do moučkového cukru)

Pracovní postup:

Nastrouhanou karotku promíchejte v míse s máslem, krupicovým cukrem, moukou smíchanou s práškem do pečiva. Podle potřeby přidávejte jogurt. Vypracujte vláčné těsto. Těsto vložte alespoň na hodinu do lednice.

Rozehřejte troubu na 200 C.

Na pomoučněném vále vyválejte plát silný asi 5 mm. Vykrajujte kolečka, klaďte je na plech vyložený pečícím papírem. Do každého vmáčkněte polovinu jádra vlašského ořechu. Pečte 15-20 minut.
Ještě teplé opatrně obalujte v moučkovém cukru s vanilkou. Nebo je posypte cukrem pomocí sítka.

Můj tip: 
Polovinu upečených koleček ozdobte ořechy - zbytek nechte prázdné. Slepte kolečka marmeládou (skvěle se hodí pomerančová) s druhou polovinou koleček. Povrch pocukrujte pomocí sítka moučkovým cukrem. 
A je hotovo teď už nezbývá než popřát dobrou chuť ! 








Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky