Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Trattorie Mercato


  V sobotu jsem navštívila Trattorii  / Pizerrii Mercato v pražských Holešovicích. Ačkoli do pizzerií chodím minimálně byla jsem umluvena k návštěvě této restaurace. Místo je zvoleno dost nešťastně v areálu pražské holešovické tržnici, budova č.5. Přesto si tento podnik našel své strávníky a pravidelné hosty.
  Prostor uvnitř působí velmi vzdušně a příjemně. Šéfkuchař Roberto Strazzulo rodák z italské Neapole se osobně staral o naše pohodlí a snažil se všemožně uspokojit naše chuťové pohárky. Nápojový lístek osahuje tradiční nápoje které znáte z běžných restaurací. Nikde ani stopa po domácí limonádě nebo něčem podobném. To je ale jediná chybička kterou jsem zaznamenala. Na předkrm jsme si objednali carpaccio z chobotnice upravenou na plátcích gratinovaných brambor. Druhým předkrmem byla pozornost šefkuchaře mozzarella burata s plátky sušených rajčat, olivovým olejem a bazalkovým pestem vše ukryté pod poklopem plným uzeného kouře. Jakmile číšník poklop nadzvedne ucítíte kapku molekulární kuchyně a zavalí Vás  užasná vůně uzeného  dřeva. K tomu jsme dostali černou neapolskou sůl a dokonalé jídlo je kompletní. Samozřejmostí je košíček s výběrem domácího italského chleba, grissin a focacciou. Další dobrota byla pasta s kalamáry to už jsme se olizovali až za ušima. Ale naprostou špičkou bylo hlavní jídlo jehněčí ragú s pastou a jehněčí kotletkou navrch opět pod poklopem plným voňavého kouře. Všechno co jsme jedli bylo skvělé.Servis na úrovni. Italské presso super. Dezerty jsme neochutnali už se do nás prostě nevešli. Toalety uklizené, čisté. Cena odpovídá kvalitě. Celkový dojem rovná se příjemný zážitek v místě kde by jste to nečekali.








http://www.pizzamercato.cz

Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky