Sezonní info duben 2014
CHUŤ Jara ……..
jaro se může báječně promítnout do pečení koláčů víc než ostatní roční období.
Francouzi říkají koláčům Tarte a to vzniklo z původního slova Tourte.
Pečení koláčů je datováno už do 13.století n.l.
Francouzi říkají koláčům Tarte a to vzniklo z původního slova Tourte.
Pečení koláčů je datováno už do 13.století n.l.
Tomu, už se dá říct tradice, že ?
Koláč je prostě jednoduchý, chutný, oblíbený a finančně nenákladný. Celý svět miluje koláče. Znáte jistě mnoho variant a přesto s nimi stále můžete zažít malé dobrodružství. Změnou použitých surovin dosáhnete nových chutí.
Pro jarní variace doporučujeme přidat do slaných koláčů:
lososa, tuňáka, ricottu, mladou zeleninu a spoustu zelených bylinek a špenátu
kokos, pomerančovou vodu, mučenku,
V dubnu se můžeme těšit na :
Čerstvé k dostání :
čerstvý chřest
jarní cibulku
ředkvičky
rebarboru
bylinky, mladý špenát
V lese můžeme najít :
smrž obecný
kačenku českou
Stále je k dostání skladovaná mrkev, brambory, celer, česnek, petržel, pórek, červená řepa i zelí.
Velikonoce jsou prakticky ze dveřmi a s nimi krásné teplé dny. Sejděte se s přáteli a s rodinou, a oslavte je společně. Pochutnejte si na českém chřestu. Zažeňte stres jednoduchými recepty.
Úspěch zaručen !
Přejeme Vám krásné jaro a Veselé Velikonoce.
Komentáře
Okomentovat