pondělí 1. dubna 2013

Sezonní info duben 2014



CHUŤ Jara ……..




jaro se může báječně promítnout do pečení koláčů víc než ostatní roční období.
Francouzi říkají koláčům Tarte a to vzniklo z původního slova Tourte.
Pečení koláčů je datováno už do 13.století n.l. 
Tomu, už se dá říct tradice, že ? 
Koláč je prostě jednoduchý, chutný, oblíbený a finančně nenákladný. Celý svět miluje koláče. Znáte jistě mnoho variant a přesto s nimi stále můžete zažít malé dobrodružství. Změnou použitých surovin dosáhnete nových chutí. 

Pro jarní variace doporučujeme přidat do slaných koláčů:

lososa, tuňáka, ricottu, mladou zeleninu a spoustu zelených bylinek a špenátu

pro sladké variace přidejte :

kokos, pomerančovou vodu, mučenku,



V dubnu se můžeme těšit na :      

Čerstvé k dostání :

čerstvý chřest
jarní cibulku
ředkvičky
rebarboru

bylinky, mladý špenát


V lese můžeme najít :           


smrž obecný
kačenku českou

Stále je k dostání skladovaná mrkev, brambory, celer, česnek, petržel, pórek, červená řepa i zelí.





Na Náplavce si kupte pro radost náruč tulipánů !






Velikonoce jsou prakticky ze dveřmi a s nimi krásné teplé dny. Sejděte se s přáteli a s rodinou, a oslavte je společně. Pochutnejte si na českém chřestu. Zažeňte stres jednoduchými recepty.
Úspěch zaručen !
Přejeme Vám krásné jaro a Veselé Velikonoce.