Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Sezonní info duben 2014



CHUŤ Jara ……..




jaro se může báječně promítnout do pečení koláčů víc než ostatní roční období.
Francouzi říkají koláčům Tarte a to vzniklo z původního slova Tourte.
Pečení koláčů je datováno už do 13.století n.l. 
Tomu, už se dá říct tradice, že ? 
Koláč je prostě jednoduchý, chutný, oblíbený a finančně nenákladný. Celý svět miluje koláče. Znáte jistě mnoho variant a přesto s nimi stále můžete zažít malé dobrodružství. Změnou použitých surovin dosáhnete nových chutí. 

Pro jarní variace doporučujeme přidat do slaných koláčů:

lososa, tuňáka, ricottu, mladou zeleninu a spoustu zelených bylinek a špenátu

pro sladké variace přidejte :

kokos, pomerančovou vodu, mučenku,



V dubnu se můžeme těšit na :      

Čerstvé k dostání :

čerstvý chřest
jarní cibulku
ředkvičky
rebarboru

bylinky, mladý špenát


V lese můžeme najít :           


smrž obecný
kačenku českou

Stále je k dostání skladovaná mrkev, brambory, celer, česnek, petržel, pórek, červená řepa i zelí.





Na Náplavce si kupte pro radost náruč tulipánů !






Velikonoce jsou prakticky ze dveřmi a s nimi krásné teplé dny. Sejděte se s přáteli a s rodinou, a oslavte je společně. Pochutnejte si na českém chřestu. Zažeňte stres jednoduchými recepty.
Úspěch zaručen !
Přejeme Vám krásné jaro a Veselé Velikonoce.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky