Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Moje domácí houstičky

.....alespoň o víkendu nelitujte času a upečte si vlastní pečivo k snídani.... je jen na Vás jestli si upletete houstičky nebo zkusíte rohlíky....až ucítíte tu vůni a ochutnáte je ještě teplé s vločkou másla už jiné nebudete chtít ....

Doba kynutí : 1 hodina a 15 minut
Doba pečení : cca 17 minut

Ingredience na 10 - 12 kusů budete potřebovat :

500 g hladké mouky
2 kávové lžičky cukru
1 (až 1 1/2) lžičky soli
1 polévková lžíce olivového oleje
1 kostku čerstvého droždí
300 ml vlažného mléka

1 vejce s trochou soli na potření

Na posypání: sezamové semínko, kmín, hrubá mořská sůl, zajímavou chuť dodá čerstvý rozmarýn

  Všechny uvedené suroviny smíchejte ručně na vláčné těsto. Nechte těsto hodinu kynout na teplém místě pod utěrkou. Po hodině z něj vytvarujte požadované tvary a klaďte je na plech vystlaný pečícím papírem.  Nechte houstičky ještě aspoň 15 minut kynout na plechu. Rozpalte troubu na 185 C .
A nakonec housky potřete rozmíchaným vejcem se solí.
Posypte sezamovým semínkem nebo kořením které preferujete vy.

Pečte asi 10 min na 185 C a později zvyšte teplotu na 195 - 200 C a pečte je ještě asi 5-7 minut. Zkontrolujte špejlí zda se na ní nechytá těsto. Pokud je špejle suchá a housky jsou zlatavé máte vyhráno.

Vypněte troubu připravte máslo a dobrou marmeládku a dobrou chuť k Vaší snídani.



Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky

567669