Květákové Hot Wings
Doba přípravy : 15 minut
Doba pečení: 40 - 50 minut
Bude se hodit:
kuchyňské prkénko, ostrý nůž, pečící papír, plech na pečení, cedník, kuchyňský štětec na potírání omáčky
větší miska na těstíčko, menší miska na omáčku, šlehací metla
Ingredience na cca 2 porce:
1 středně velká hlávka květáku
120 g hladké mouky
180 ml plnotučného mléka
1 čajová lžička mleté červené papriky ale jestli máte mletou uzenou papriku dejte tam tu uzenou
špetka mletého římského kmínu
1 čajová lžička soli
120 ml ostrého kečupu
1 špetka mletého čili - jestli to máte rádi ostřejší tak přidejte podle vaší chuti
2 polévkové lžíce oleje rostlinného
1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
1 polévková lžíce hustého ale tekutého medu (nejlepší je tmavý lesní med)
Pracovní postup:
Květák omyjte, zbavte košťálu a rozeberte na růžičky. Větší růžičky překrojte na polovinu. Nechte květák okapat na cedníku. Plech pokryjte pečícím papírem.
Připravte si těstíčko:
Ve větší míse smíchejte mouku, papriku, římský kmín, sůl, pepř a mléko. Vše promíchejte na husté těstíčko. Růžičky květáku obalte postupně v těstíčku a klaďte je na plech. Troubu předehřejte na 220 C. Vložte plech s květákem do trouby a pečte 20 minut. V polovině pečení květáky otočte aby se propekly z druhé strany. Pomůžete se třeba kuchyňskou pinzetou ale zvládnete to i dvěma vidličkami.
Mezitím co květák bere první teplou opalovačku si připravte omáčku:
V menší misce rozmíchejte kečup, olej, med a teď čilujte....tedy přidejte sušené chilli kolik chcete...ale pozor ten kečup už taky trošku pálí...Vzniklou směsí potřete všechny květáky opět z obou stran. Ano trochu se to lepí a táhne a z papíru se mu nechce ale ono se to poddá.
Pečte dalších 20 minut a když to nebude ještě krásně pečený nechte ho tam déle ale pozor na připáleniny.
A když už je to hotový vypněte troubu a servírujte tak nějak jak jsme si řekli nahoře v úvodu.
Neohřívejte je.
Náš TIP: Jestli chcete nahradit pšeničnou mouku zkuste třeba mouku cizrnovou
Komentáře
Okomentovat