Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Květákové Hot Wings



Ne, nechutná to jako maso .... co si budem.... ale je to zajímavá, pikantní a lahodná úprava květáku která Vás dostane. K přípravě postačí dvě misky, plech na pečení a pečící papír no a celé to pak vznikne v troubě. Dejte si k nim třeba bylinkový dip, mrkev a řapíkatý celer. Jsou skvělé a využijete je třeba jako součást pohoštění na zahradní party. Slušet jim to bude i na listech římského salátu s bylinkovým dresinkem a křupavou bagetkou nebo s česnekovou majonézou......hmm


Doba přípravy : 15 minut

Doba pečení: 40 - 50 minut

Bude se hodit: 

kuchyňské prkénko, ostrý nůž, pečící papír, plech na pečení, cedník, kuchyňský štětec na potírání omáčky

větší miska na těstíčko, menší miska na omáčku, šlehací metla


Ingredience na cca 2 porce:

1 středně velká hlávka květáku

120 g hladké mouky

180 ml plnotučného mléka

1 čajová lžička mleté červené papriky ale jestli máte mletou uzenou papriku dejte tam tu uzenou

špetka mletého římského kmínu

1 čajová lžička soli

120 ml ostrého kečupu

1 špetka mletého čili - jestli to máte rádi ostřejší tak přidejte podle vaší chuti

2 polévkové lžíce oleje rostlinného

1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře

1 polévková lžíce hustého ale tekutého medu (nejlepší je tmavý lesní med)


Pracovní postup:

Květák omyjte, zbavte košťálu a rozeberte na růžičky. Větší růžičky překrojte na polovinu. Nechte květák okapat na cedníku. Plech pokryjte pečícím papírem. 

Připravte si těstíčko:

Ve větší míse smíchejte mouku, papriku, římský kmín, sůl, pepř a mléko. Vše promíchejte na husté těstíčko. Růžičky květáku obalte postupně v těstíčku a klaďte je na plech. Troubu předehřejte na 220 C. Vložte plech s květákem do trouby a pečte 20 minut. V polovině pečení květáky otočte aby se propekly z druhé strany. Pomůžete se třeba kuchyňskou pinzetou ale zvládnete to i dvěma vidličkami. 

Mezitím co květák bere první teplou opalovačku si připravte omáčku:

V menší misce rozmíchejte kečup, olej, med a teď čilujte....tedy přidejte sušené chilli kolik chcete...ale pozor ten kečup už taky trošku pálí...Vzniklou směsí potřete všechny květáky opět z  obou stran. Ano trochu se to lepí a táhne a z papíru se mu nechce ale ono se to poddá.

Pečte dalších 20 minut a když to nebude ještě krásně pečený nechte ho tam déle ale pozor na připáleniny.

A když už je to hotový vypněte troubu a servírujte tak nějak jak jsme si řekli nahoře v úvodu. 

Neohřívejte je.

Náš TIP: Jestli chcete nahradit pšeničnou mouku zkuste třeba mouku cizrnovou 





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky