Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Vánoční Sacher cukroví


Určitě máte rádi Sacher dort. Jeho receptura je tajná ale kombinace kakaa a meruňkové marmelády nikoho nezarmoutí. Zkuste si na vánoce upéct Sacher cukroví, které se svou chutí malinko přibližuje tomu slavnému "Vídeňákovi". Můžete vykrajovat tvary jaké se Vám líbí ale hlavní roli tu hraje již zmíněná meruňková marmeláda a samozřejmě čokoládová poleva. Někteří členové naší rodiny ale polévané cukroví nemají rádi a tak jsem několik kousků nechala bez ní.
Doba rozležení je poměrně krátká, stačí 4-5 dní a cukroví je křehké. Stihnete ho tedy upéct na poslední chvíli.
 


Doba přípravy : 15 minut + 30 minut chlazení
Doba pečení : 10 minut

Zvláštní pomůcky: 
pečící papír, vál, váleček, vykrajovátka, embosovaný váleček, štětec na natíraní polevy  


Ingredience: na 2 plechy cukroví

200 g prosáté hladké mouky + trošku na podsypání
1 vrchovatá lžíce tmavého kakaa
80 g moučkového cukru
150 g másla
1 žloutek
 1 lžička vanilkového extraktu  (lze vynechat )

Na závěrečné dokončení : Meruňková zavařenina a tabulka kvalitní 80% hořké čokolády 

Pracovní postup :

Mouku prosejte na vál, přidejte kakao a cukr, máslo pokrájené na kousky, žloutek a vanilkový extrakt  Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do folie a uložte na 30 minut do lednice. Těsto vyhněte z lednice, nechte ho pár minut povolit a postupně rozvalujte válečkem na plát tenký 2 mm.  Pokud chcete mít zajímavý povrch cukroví, vezměte embosovaný váleček a jedním tahem a mírným tlakem přejeďte po plátu rozváleného těsta. Počítejte s tím, že těsto se tlakem mírně sníží proto ho nevyvalujte příliš tenké. Nyní vykrajujte libovolné tvary. Do poloviny z nich vypíchněte menším vykrajovátkem středy aby při slepení byla vidět náplň. Klaďte tvary na plechy s pečícím papírem. Rozehřejte troubu na 175 C a pečte zhruba 10 minut. Nechte zchladnout na plechu. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Polovinu cukroví s vykrojenými středy ozdobte čokoládou třeba pomocí cukrářského štětce. Po zaschnutí polevy, slepujte meruňkovou zavařeninou.

Sladký adventní čas přejeme 🤎🍪🤎






Komentáře

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky