Vánoční Sacher cukroví
Doba rozležení je poměrně krátká, stačí 4-5 dní a cukroví je křehké. Stihnete ho tedy upéct na poslední chvíli.
Doba přípravy : 15 minut + 30 minut chlazení
Doba pečení : 10 minut
Zvláštní pomůcky:
pečící papír, vál, váleček, vykrajovátka, embosovaný váleček, štětec na natíraní polevy
Ingredience: na 2 plechy cukroví
200 g prosáté hladké mouky + trošku na podsypání
1 vrchovatá lžíce tmavého kakaa
80 g moučkového cukru
150 g másla
1 žloutek
1 lžička vanilkového extraktu (lze vynechat )
Na závěrečné dokončení : Meruňková zavařenina a tabulka kvalitní 80% hořké čokolády
Pracovní postup :
Mouku prosejte na vál, přidejte kakao a cukr, máslo pokrájené na kousky, žloutek a vanilkový extrakt Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do folie a uložte na 30 minut do lednice. Těsto vyhněte z lednice, nechte ho pár minut povolit a postupně rozvalujte válečkem na plát tenký 2 mm. Pokud chcete mít zajímavý povrch cukroví, vezměte embosovaný váleček a jedním tahem a mírným tlakem přejeďte po plátu rozváleného těsta. Počítejte s tím, že těsto se tlakem mírně sníží proto ho nevyvalujte příliš tenké. Nyní vykrajujte libovolné tvary. Do poloviny z nich vypíchněte menším vykrajovátkem středy aby při slepení byla vidět náplň. Klaďte tvary na plechy s pečícím papírem. Rozehřejte troubu na 175 C a pečte zhruba 10 minut. Nechte zchladnout na plechu. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Polovinu cukroví s vykrojenými středy ozdobte čokoládou třeba pomocí cukrářského štětce. Po zaschnutí polevy, slepujte meruňkovou zavařeninou.
Sladký adventní čas přejeme 🤎🍪🤎
To se mi moc líbí. Upeču ;)
OdpovědětVymazatJsem ráda, že recept zaujal, tak ať i chutná.
Vymazat