pondělí 26. března 2018

Pomazánka k rohlíku....ta nejlepší

....Ne, nespíme na vavřínech ani jsme s blogem neskončily jen máme teď divnoobdobí...dějí se nám věci na které jsme v životě ani nepomyslely. Ale vše se začíná uhlazovat a vracet do vyjetých kolejí. Vaříme málo, novinky zkoušíme málo ale co milujeme .....to jsou  rychlé pomazánky. Nezaberou čas, vyrobí se prakticky z čehokoli co najdete v lednici a jsou lahodné. Poslouží jako snídaně, svačina a se salátem i jako lehká večeře. Dnešní recept nemá žádný název ale říkáme jí : Pomazánka k rohlíku...ta nejlepší. Mazali jsme ji na kde co ...ale nejvíc jí slušel obyčejný, čerstvý - křupavý rohlík. Fakt si to zkuste sami a napište nám s jakým druhem pečiva pomazánka nejvíc chutnala Vám.





Počet porcí : postačí pro  3 - 4 osoby 
Doba přípravy : 15 minut

Ingredience:

Kupte si dobré rohlíky počet se nedá odhadnout 

2 vejce uvařená natvrdo
4 kyselé okurky
100 g libové šunky
100 g nastrouhaného sýra např. Ementál nebo tvrdý sýr pokrájený na drobné kostičky
200 g krémového žervé nebo lučiny
1 čajová lžička hořčice plnotučné nebo francouzské
hrst sekané potrželky nebo pažitky
1 lžička kaparů v soli (nemusí být)
sůl, pepř nejlépe čerstvě namleté 



Pracovní postup:

Pomazánku nejlépe  připavíte  ve  šlehací míse  pomocí  kuchyňského  robotu  nebo  ručním  mixerem  se 
šlehacími metlami. Vejce oloupejte a pokrájejte nožem na nudličky nebo protlačte přes sítko, které používáte na brambory při přípravě vánočního salátu. Šunku nakrájejte na tenké proužky. Okurky pokrájejte na drobno.

Do mísy vložte žervé, vajíčka, okurky, šunku, sýr. Celou směs okořeňte solí a pepřem. Kdo má rád může přidat kapary v soli a hořčici. Nasaďte šlehací metlu na robot a šlehejte až se všechny suroviny spojí. Ochutnejte a případně ještě dochuťte kořením. 
Nakonec můžete přidat posekanou pažitku nebo petrželku. 
Nejlépe pomazánka chutná s čerstvým ROHLÍKEM....přece.