pondělí 26. března 2018

KOZÍ DECH / Pomazánka s česnekem

  Říká se jí všelijak......... Kozí dech, Šakalí dech i jinak. Nikdy nechyběla  na   žádné   firemní oslavě. Je po ní žízeň a po jejím požití pojedete hromadnou dopravou zcela sami, protože všichni kolem Vás na nejbližší zastávce vystoupí. Je to ale zdravá pomazánka, tolik čerstvého česneku do sebe jen tak nedostanete.
Nedávno jsme si na ní vzpoměli a umíchali si jí jen tak k odpolední svačině.
Jen žlučníkáři pozor, tohle není nic pro Vás. 
Vy ostatní dobrou chuť a  pusu si dejte raději předem. 👄.




Počet porcí : postačí pro  3 - 4 osoby 
Doba přípravy : 15 minut

Ingredience:

Kupte si čerstvou bagetu bagetu nebo tradiční veku.

150 g nastrouhaného sýra např. Ementál 
250 g měkkého tvarohu (tučnost si zvolte dle vašeho uvážení) 
5 stroužků prolisovaného česneku 
cca 1 polévková lžíce majonézy 
hrst sekané potrželky nebo pažitky na ozdobení
sůl, pepř nejlépe čerstvě namleté 





Pracovní postup:


Pomazánku nejlépe  připavíte  ve  šlehací míse  pomocí  kuchyňského  robotu  nebo  ručním  mixerem  se 
šlehacími metlami. 
Do mísy vložte tvaroh, sýr, prolisovaný česnek, majonézu. Celou směs okořeňte solí a pepřem. Nasaďte šlehací metlu na robot a šlehejte až se všechny suroviny spojí. Ochutnejte a případně ještě dochuťte kořením. 
Nakonec můžete přidat posekanou pažitku nebo petrželku. 
Nakrájete bagetu na plátky a potřete pomazánkou, ozdobte petrželkou.

Ingredience i upravte dle své vlastní chutě...česnek lze přidat, ubrat podle toho jak silnou pomazánku chcete mít a pro koho jí připravujete.