Sezónní info /říjen 2016
Ř í j e n
A je tady říjen. Zahájila jsem topnou sezónu. Vyprala šály, čepice a vyzvedla kabáty z čistírny. Z procházky jsem si donesla šípky do vázy. Venku prší a mám melancholickou náladu. Pes nechce ven, začínám popíjet červené víno a přemýšlím čím se zahřát na těle i na duši. Přesto všechno mám první podzimní měsíc moc ráda. Na tržišti a v obchodech se dá nakoupit spousta dobrot, které využiji v kuchyni. Mám toho mnoho na výběr : mohu péct koláče s jablky, hruškami, švestkami ale i s hroznovým vínem. Ovšem královnou kuchyně je v říjnu dýně. Nejen o svátku Halloween ale prakticky denně ji můžete zařadit do svého jídleníčku v podobě polévek, pyré i koláčů.
Přeji Vám barevný, voňavý a šťastný teto krásný měsíc.
Čerstvé k dostání :
hrušky, jablka, švestky, hroznové víno, brambory, brokolice, celer, dýně na vaření i okrasné, fenykl, jedlé kaštany, kapusta, kvtěták, kysané zelí, lilek, okurky, patizony, petržel, pórek, červená řepa, zelí, cibule, mrkev, česnek, papriky, cukety
V lese stále najdete:
hřiby, klouzky a václavky
Můj tip:
Do vázy si kupte chryzantémy vydrží velmi dlouho a na stůl si vydlabejte dýni. Když ji potřete olejem smíchaným se skořicí a zapálíte v ní svíčku krásně Vám provoní byt.
Komentáře
Okomentovat