Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Moje Pouliční kuchyně / Kuchařská kniha

Mám novou a velmi zajímavou kuchařskou knihu. Jmenuje se Moje pouliční kuchyně. Knihu dva roky připravovala úžasná žena Jennifer Joyce a je to její již 10 kniha. Jennifer je food stylistka, publikuje recepty v BBC Good Food a také vede kuchařské kurzy. Svou nejnovější knihu věnuje v současné době velmi oblíbenému tématu a tím je Street Food - tedy pouliční jídlo. Jídlo a pití, které obvykle konzumujeme na veřejném místě třeba na trhu nebo v parku. Někdy je to  jídlo regionální a jindy to mohou být exotické pokrmy s neobvyklými přísadami a příchutěmi.
Lidé na celém světě se takto stravují z  mnoha důvodů : je to rychlé, většinou bez dlouhého čekání a cena je rozumná. Je to i možnost jak poznat nové chutě a zároveň tím podpořit malé podnikatele.
Kniha obsahuje 150 jedinečných receptů z 24 zemí, seřazených do zeměpisných kapitol. Recepty jsou doplněny celostránkovými fotografiemi od Jeana Cazalse. Je to výběr toho nejlepšího co jste kdy ochutnali nebo chcete ochutnat. Pomocí těchto receptů si v domácí kuchyni vytvoříte pokrmy, které Vám připomenou Vaši dovolenou a zážitky z cest.  Připravené pokrmy využijete na rodinnou party nebo na piknik s přáteli. Na konci knihy najdete kapitolu Fígle z branže, to považuji za příjemné obohacení této knihy. Každá taková rada se může při vaření hodit. Abecední rejstřík je seřazen podle názvu surovin. Některé recepty jsou jednoduché a jiné vyžadují více času, pozornosti a také více surovin. Na nákup exotických surovin doporučuji tržnici SAPA v Praze. 
Tato publikace u nás doma rozhodně nezapadne v knihovně a její potenciál budu využívat často. Mám v plánu vyzkoušet : Turecké golzeme, Vepřové se štiplavým salátem a omáčkou Tonkatsu, Granitu z liči a zázvoru s malinami, Bhaji z červené cibule a nejvíc mně láká Baskické pintxos......a mohla bych psát dál ale chtěla jsem Vás navnadit a dát příklad toho na co se v této knize můžete těšit. 
Knihu vřele doporučuji, pomůže Vám objevit chutě z pouličních stánků celého světa a naučíte se připravovat kulinářské zázraky, které překonaly staletí. Bez ohledu na to v jaké době žijeme, v jakém klimatu nebo ekonomice  - pouliční jídlo bylo, je a bude součástí světové kultury. 

Knihu vydal Dobrovský s.r.o a koupit si ji můžete zde :


















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky