Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Sezonní info / ZÁŘÍ 2016

Z á ř í
............



..... a je konec prázdnin, dovolených a sladkého nic-nedělání .... léto uteklo stejně  jako všechno kolem nás, ale nezoufejme září nabízí stále mnoho dobrého.
Slunce už se ukazuje sporadicky, venku jsou dny více upršené a rychleji se stmívá. Dětem začal další školní rok ale v kuchyni si nyní můžete začít užívat plodů podzimu. V nejlepší kondici jsou nyní švestky. Ty fialové frajerky svařte na povidla, napěchujte je do koláčů a ovocných knedlíků. Užívejte hroznové víno nejen k jídlu ale vyzkoušejte z něj i koláč, chutná výtečně. Hrušky to jsou báječné šťavnaté boubelky ze kterých je skvělý kompot. A ke slovu přichází dýně to je oranžová královna kuchyně. Dýňová polévka  je skvostné a hřejivé podzimní jídlo. Nejen pro ozdobu ale i pro své zdraví používejte jedlé květiny. Vyzkoušejte, měsíček lékařsky, řeřichu nebo brutnák.
Dejte si do vázy svazek aster a jiřinek a nadechněte se už lehce podzimního vzduchu.



Kde se potkáme :
2. ročník vinařských slavností proběhl minulou sobotu ale......

10.9. 2016 - nás potkáte na 11. ročníku vinařských slavností v Kroměříži kde působíme již tradičně na stánku se sýry. Pokud jste dosud nenavštívili květnou zahradu arcibiskupského zámku v Kroměříži máte k tomu jedinečnou příležitost. Slavnosti se budou i letos odehrávat právě v této zahradě. Tak se těšte bude to příjemné setkání.



Zářijová sezóna nabízí mnoho dobrého, užijte si vše k vašemu prospěchu a ochutnejte burčák !



Čerstvé k dostání:

broskve, hrušky, jablka, švestky, hroznové víno, brambory, brokolice, celer, cibule, cukety, dýně, fazole, lilek, mrkev, okurky, petržel, pórek, řepa, různé druhy salátů, zelí červené i bílé, česnek.


V lese najdete:

všechny hřibovité druhy hub, klouzky, lišky





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky