Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Švédské skořicové sušenky

 
V zimních měsících mám nejraději vůni skořice. Používám ji opravdu hojně. Mám ji ráda v teplých nápojích, v dezertech nebo v teplém jablečném kompotu. Skořicová vůně mně přitahuje a její chuť zahřívá. Až vyzkoušíte skořicové sušenky dáte mi za pravdu. Buď skořici milujete nebo nesnášíte a já doufám, že řady milovníků tohoto koření se rozrostou jakmile se Vám z trouby začne linout vůně z právě dopečených sušenek. Nejlépe chutnají s kávou, s čajem ale není marné k nim přidat horkou čokoládu nebo kakao.


Ingedience na jeden plech sušenek:

(hodně záleží na tom jakou zvolíte velikost sušenek a způsob jejich tvarování)

200 g másla pokojové teploty
100 ml cukru krupice
1 1/2 lžíce zlatého sirupu (golden syrup lze koupit v hypermarketu Tesco)
2 čajové lžičky skořice mleté
2 čajové lžičky jedlé sody  rozpuštěné v 1/2 polévkové lžíce vlažné vody 
400 - 450 ml hladké mouky + trochu na poprášení válu

Dále budete potřebovat: vál, váleček, vykrajovátka, pečící plech, pečící papír


Pracovní postup :

1) V kuchyňském robotu smíchejte máslo, cukr, zlatý sirup, skořici, roztok jedlé sody a prozatím 400 ml mouky. Nechte míchat až se suroviny propojí v těsto které se Vám nalepí na metlu a na stěnách nádoby nezbyde nic. Pokud se nedaří přidejte mouku. Robot vypněte a těsto oberte z metly a dejte na lehce moukou poprášený vál. Ručně propracujte a vytvořte hladký váleček. 

2) Rozehřejte troubu na 175 C. Připravte si plech s pečícím papírem.

3) Nyní záleží na Vás zda těsto rozválíte na placku a budete vykrajovat např. kolečka nebo budete odebírat z těsta kousky a tvarovat kuličky které dlaní rozmáčknete na placičku. Nedělejte tvary příliš velké a myslete na to, že při pečení sušenky zvětší svou velikost. Klaďte je na plech dál od sebe. Jakmile spotřebujete všechno těsto můžete sušenky ozdobit třeba vidličkou. 

4) Nyní dejte sušenky do trouby péct na zhruba 10 minut. Při pečení lehce zhnědnou. Určitě na ně ihned nesahejte, polámali by se. Nechte plech zcela vychladnout a teprve pak začněte ochutnávat. Pokud je samou radostí hned nesníte, můžete je uchovávat zhruba 2 týdny v kovové dóze v suchu a chladu.









Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky