Sezónní info / Leden 2015
Leden
Čerstvé k dostání :
v lednu nic neroste tak tuhle kapitolu vynecháme
Skladované:
zimní hrušky a jablka
celer, cibule, česnek, mrkev, pastiňák a petržel
červená řepa, dýně Hokkaidó
bílé a červené zelí
Sváteční dny skončili a začíná nový rok. Měsíc leden je pro většinu lidí protivný studený měsíc.
Pro milovníky dobrého jídla začíná ráj. Máme najednou více času na vaření a pečení. Po příjemné procházce máme chuť na sytější jídla a hřejivé nápoje. Proto zahajme nový rok dobrým jídlem a radujme se až do Velikonoc. Využijme letní zásoby do poslední skleničky. Vyprázdněme mrazáky. Vařit je přece z čeho.
Čerstvé k dostání :
v lednu nic neroste tak tuhle kapitolu vynecháme
Skladované:
zimní hrušky a jablka
celer, cibule, česnek, mrkev, pastiňák a petržel
červená řepa, dýně Hokkaidó
bílé a červené zelí
V zimě si užívejme husté krémové zeleninové polévky, sytá jídla z luštenin, slané koláče, sýrové fondue a buchty jako od babičky. Nenechme se zimou unavit a zaskočit. Z dostupného ovoce a zeleniny vylisujme šťávu a bojujme proti únavě. Užijme si kuchyni víc než kdy jindy.
Komentáře
Okomentovat