Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Tartaletky / Francouzské koláčky



  Tartaletky jsou malé koláčky z křehkého těsta. Dají se plnit různými náplněmi a jsou ozdobou každého sladkého baru. Hodí se na oslavy nebo jen tak k odpolední kávě jako malý dezert. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na křehké těsto a postupným zkoušením jsem zůstala věrná jednomu receptu. Těsto nepraská a jde velmi dobře vyklápět z formiček na tartaletky. Pokud nemáte pravé francouzské formičky můžete použít jiné tvary třeba formičky na klasické košíčky. Vyzkoušejte tartaletky se slaným karamelem s čokoládovou polevou. Nejlépe chutnají druhý den.




Ingredience asi na 10 kusů :

250 g hladké mouky
100 g másla
  80 g cukru moučka
       1 celé vejce

kousek másla na vymazání formiček

Dále budete potřebovat : 

plech na pečení, vál, váleček a 10 formiček na tartaletky vymazané máslem 

Pracovní postup :

Všechny suroviny zpracujte na pevné těsto a postupně ho použijte tak že vždy malý kousek těsta vtlačíte do připravené, vymazané formičky. Formičky s těstem klaďte na plech a poté vložte do trouby. Pečte zhruba 15 minut na 180 C do zlatova. Po upečení vyklopte hotové tartaletky na pracovní plochu a nechte vychladnout.  
Nyní můžete potřít povrch karamelem, recept najdete zde : 


poté polijte rozpuštěnou čokoládou ve vodní lázni a ozdobte dle Vaší fantazie. 





















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky

567853