Staromódní lanýže
Ingredience na 20-25 kusů:
125 g másla pokojové teploty
100 g moučkového cukru
1 polévková lžíce kakaa nejlépe nepražené BIO
150 g hořké čokolády 75 % jemně nastrouhané
1-2 lžíce koňaku nebo amareta (výběr je čistě na Vás)
kakao na obalení
mleté ořechy na obalení (pistácie, lískové ořechy, mleté mandle)
malé papírové košíčky (třeba IKEA)
Pracovní postup :
V robotu utřeme pomocí šlehací metly máslo s cukrem a kakaem do pěny. Přimícháme nastrouhanou čokoládu a koňak. Hmotu uložíme alespoň na 6 hodin do lednice. Klidně můžete ponechat i do druhého dne. Po ztuhnutí si nasypte kakao do hlubší misky a lžičkou nabírejte kousky hmoty, vytvarujte malé kuličky a obalujte je v kakau. Část hmoty obalte v mletých oříšcích. Kuličky ukládejte do papírových košíčků. Lanýže uložte do plechové dózy a uchovejte v lednici. Vydrží až dva týdny.
Komentáře
Okomentovat