Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Orangettes au chocolat

 Tenhle francouzský vánoční pamlsek jsem chtěla vyzkoušet už dávno a konečně  letos jsem se k jeho výrobě dostala. Hledala jsem v receptech, v kuchařských knihách a nakonec se mi to podařilo k mojí velké radosti. Provoňte si byt pomeranči a užijte si skvělou kombinaci chutí. Příprava není ani tak  složitá spíše časově náročnější.

Ingredience pro asi 60 kusů orangettes:
5-6 větších pomerančů dobře omytých horkou vodou
 (ideální jsou pomeranče v BIO kvalitě)

1/2 litru vody
300g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
5 kusů hřebíčku
šťáva z 1 citronu

400-500 g kvalitní hořké čokolády na polevu 

Speciální pomůcky: pečící papír, pinzeta, vodní lázeň

Příprava:
  • Pomeranče si seřízněte nahoře u stopky a stejně tak dole. Ostrým nožíkem loupejte pomeranč na pásky široké asi 1 centimetr. Odstraňte co nejvíc bílý spodek kůry. Jinak budou orangettes hořké.
  • Takto připravenou kůru pomalu vařte v čisté vodě cca 20 minut. Po uplynutí času kůru scedíme.
  • 300 g cukru si rozdělte na 3 dávky po 100 gramech. Scezenou kůru zalijte 1/2 litrem vody, přidejte citronou šťávu, vanilkový lusk a hřebíčky. A vsypte první dávku cukru. Vařte velmi pomalu 20 minut. Nemíchejte nebo jen minimálně. Kůra je velmi křehká.
  • Po 20 minutách přidejte další část cukru a potom ještě jednou.
  • Po dokončení přidávání cukru vaříme - stále velmi pomalu až do chvíle kdy už nemáme téměř žádnou tekutinu může to celé trvat 2-3 hodiny.
  • Jednotlivé kousky opatrně pomocí pinzety vyndáme na plech vystlaný pečícím papírem  a necháme schnout  do druhého dne v chladu.
  • Druhý den rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a namáčíme v ní orangettes. Necháme uschnout opět na plechu s pečícím papírem.
  • Uchováváme  v kovové dóze v chladničce. Je na Vás jak dlouho Vám vydrží. Věřte, že dlouho ne !































Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky