Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Vánoční sušenky na stromeček

  Tenhle recept jsem objevila v kuchařce Ivety Fabešové a Vy ho  krásně stihnete do štědrého dne. Sušenky jsou nejen moc krásné ale chutnají báječně.
V světle svíček se krásně třpytí jako čerstvý sníh .

Ingredience cca pro 40 ks:

200 g hladké mouky + trochu mouky na podsypání
1 špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 čajovou lžičku kakaa (já jsem vyměnila kakao za vysoce kvalitní švýcarskou čokoládu v prášku)
1 čajovou lžičku skořice mleté
100 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 polévková lžíce mléka

na zdobení:

150 g hnědého cukru
100 ml vody smíchané s 1 čajovou lžičkou skořice mleté

něco navíc:
pečící papír, vykrajovátka, tenké stužky, provázky

Pracovní postup:

Do mísy prosijte mouku a  kakao, přidejte  sůl prášek do pečiva a skořici.

V robotu nebo pomocí ručního šlehače utřete máslo s cukrem do světlé pěny. Poté do ní přidejte vejce s mlékem a nakonec připravené sypké ingredience. Vypracujte hladké těsto, přikryjte ho a nechte v lednici až 2 hodiny ztuhnout. Je to nutné - ingredience uvolní vůně a chladné těsto půjde lépe válet.
Po té těsto vyválejte  na pomoučněném vále asi na 3 mm silnou placku a vykrajujte vánoční motivy.
Do každého tvaru udělejte pomocí spějle dírku pro protažení mašličky.

Tvary vkládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě na 180 C asi 15 minut.
Po upečení je hned potřete skořicovou vodou a posypte hnědým cukrem. Nechte dobře zaschnout a protáhněte šňůrku (mašličku). 





















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky