Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Taštičky s rajčaty, olivami a ančovičkou

Na večeři, ke svačině nebo jen jako chuťovku si můžete připravit jednoduché taštičky z listového těsta.

Ingredience:

1 balení listového těsta (500 g)
5 filetů z ančoviček v oleji
100 g černých i zelených oliv nakrájených na kolečka
500 g vyzrálých rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule nakrájená na drobno
2  žloutky rozšlehané na potření
hrst posekané čerstvé bazalky
sůl, čerstvý mletý pepř
na ozdobu sezamová semínka a hrubou mořskou sůl

papír na pečení


Pracovní postup :

Rajčata pokrájejte na menší kousky.
Na pánvi rozpalte olej a vsypte cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte rajčata. Osolte a opepřete. Vařte na mírném plameni cca 15 minut. Až se vypaří téměř všechna tekutina, přidejte nakrájené olivy.
Odstavte z plotny, vhoďte okapané a rozmačkané ančovičky i nasekané bazalkové listy. Promíchejte a nechte směs vychladnout.
Předehřejte troubu na 200 C.
Listové těsto rozválejte na pomoučněném vále a vykrájejte pomocí rádýlka nebo talířku kolečka o průměru 15 cm. Polovinu kolečka potřete rozšlehaným vejcem a naplňte směsí. Těsto přehněte a vytvořte z něj taštičky. Okraje dobře slepte prsty, aby směs nevytekla ven. Přesuňte taštičky na plech vyložený pečícím papírem. Každou z nich potřete rozšlehanými žloutky. Nyní je posypte sezamem a hrubou  mořskou solí. Dejte plech do trouby a pečte je přibližně 25 minut.
Chutnají dobře vlažné i studené. Podávejte se salátem.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky