Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Ovesné banánové lívanečky





Už dlouho jsem hledala recept na dokonalé banánové lívanečky. 
Zkoušela jsem kde co a nikdy mi lívance nevyšli tak dobře jak bych chtěla. Po nějakém čase se mi podařilo recept vyladit a jiný už nezkouším. A víkendovou snídani bez banánových lívanečků už si  neumím představit.

Bude se hodit: stolní nebo ponorný mixér

 Ingredience cca na 20 malých lívanečků:

160 g ovesných vloček ( nedrcených)
240 ml mléka ( můžete nahradit rostlinnou variantou)
   2 vejce pokojové teploty
2 banány menší nebo jeden velký 
1 špetka soli
1/2 sáčku prášku do pečiva bezfosfátového 
Olej na smažení 


Pracovní postup:
Vločky smíchejte s mlékem a špetkou soli a nechte aspoň 30 minut nabobtnat při pokojové teplotě. 
Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka. Nabobtnané vločky vlijte do mixéru i s mlékem. Přidejte vejce, prášek do pečiva. Rozmixujte na hladké těsto.
Pánev na smažení vytřete olejem a rozehřejte ji. Smažte malé lívanečky z obou stran dozlatova. Dobře propečený lívanec poznáte podle toho, že se na jeho povrchu tvoří bublinky a těsto lehce zaschne, teprve potom lze lívanečky otočit.

Hotové lívance skládejte na sebe, podávejte je přelité medem nebo javorovým sirupem, sypte oříšk, mletou skořicí  a obložte ovocem. Skvěle je doplní čerstvé borůvky, maliny či jahody. 

Naše TIPY:

Můžete si vytvořit i lívance zelené barvy, přidáním trošky Matcha čaje. Vyzkoušejte je i naslano spolu se sázeným vejcem a opečenou slaninou. Pokud vám nějaké lívanečky zbydou můžete si je později ohřát v mikrovlnné troubě.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky