Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Lahodné snídaňové Chia skleničky

 


Stále dokola řešíme snídaně..... Je to tak ....chceme aby byli pestré, nápadité a hlavně aby nám ranní jídlo dodalo energii na celé dopoledne. O Chia semínkách si jistě najdete mnoho pozitivních informací. Jsou považována za superpotravinu, protože jsou bohatá na živiny. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, vlákninu, proteiny, vápník, fosfor, mangan a další živiny.


Ingredience na 4 Chia skleničky:

60 g chia semínek
300 ml mandlového mléka či jiného dle vaší volby
1-2 polévkové lžíce javorového sirupu

Pečený ananas s broskví :

1 celý ananas a 2 broskve
2 lžíce medu
4 ks badyánu a 6 ks hřebíčku
citronová šťáva
2 ruličky celé skořice

Na dokončení :

1 kelímek řeckého jogurtu a javorový sirup


Pracovní postup :

Chia semínka nasypte do větší sklenice. Zalijte mlékem, přidejte javorový sirup. Promíchejte, sklenici uzavřete a dejte na hodinu do lednice, aby semínka absorbovala tekutinu a směs získala tu správnou konzistenci. Než semínka nabobtnají oloupejte ananas a nakrájejte ho na kostky, broskve nakrájejte na čtvrtky. Ovoce vložte do menšího pekáčku, pokapejte ho citronová šťávou a medem. Přidejte badyán a hřebíček a upečte ovoce doměkka v troubě při teplotě 200 C. Trvá to cca 30-40 minut. Po upečení nechte ovoce vychladnout. Ovoce můžete rozmixovat na pyré nebo ponechat kousky. Na dno skleniček rozdělte ovoce, přidejte chia pudink, dále přidejte jogurt a celé to završte opět ovocem a polijte javorovým sirupem Ozdobte ruličkou skořice a podávejte. No a máte krásnou a zdravou snídani. Chia semínka vám dodají na dopoledne spoustu energie.






















Komentáře

  1. Váš příspěvek se mi nesmírně líbil! Vaše nápady nutí k zamyšlení. Pokračujte v příspěvcích!

    OdpovědětVymazat
  2. Dlouho mě to fakt odrazovalo, ale v poslední době mám chia semínka tak nějak rád. Ono jde o to je hlavně umět připravit. To máte stejné jako s kávou, což určitě víte. Jako můžete si dát instantní kafe, které vás spíše odradí. Nebo je tady pak Etiopie a její káva, která vás vystřelí do nebes tak, že nebudete chtít pít nic jiného.

    OdpovědětVymazat
  3. Maják brilantnosti! Váš příspěvek je zasvěcený a výmluvně prezentovaný. Oceňuji, že sdílíte svůj cenný pohled.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky