Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Speciální Asijský Okurkový salát


Hotový za 10 minut a přitom tak chutný. Okurkový salát si většinou připravujeme se sladkokyselou zálivkou nebo s kysanou smetanou. Vyzkoušejte něco zcela nového. Okurka v kombinaci s koriandrem, chilli a arašídy vás vyhodí z tenisek. Tak pojďme na to ! 



Bude se hodit : škrabka, struhadlo, kuchyňská metlička na šlehání, lis na česnek 

Ingredience na 2 porce: 

1 salátová okurka

1 menší červená cibule nebo šalotka

1 hrst pražených nesolených arašídů

1 stroužek česneku 

1 červená chilli paprička 

1 špetka sušeného chilli koření

3 polévkové lžíce rybí omáčky

2 polévkové lžíce limetkové šťávy

1 polévková lžíce olivové oleje extra panenského 

1 polévková lžíce třtinového cukru nebo medu

hrst koriandru


Pracovní postup: 

Okurku můžete bud oloupat nebo ponechat se slupkou. Pomocí struhadla nebo mandolíny nastrouhejte okurku na tenké plátky. Červenou cibuli či šalotku nakrájejte na půlkolečka. Arašídy opražte na sucho na pánvi - pozor hlídejte je moc rádi se převlékají za černochy :-). Nechte je vychladnout a pak je posekejte nahrubo. Dobře to jde paličkou na maso a aby se vám nerozkutáleli po kuchyni zabalte je do utěrky.

Připravte si zálivku : 

V misce smíchejte rybí omáčku s prolisovaným česnekem, limetkovou šťávou, olejem a cukrem. Přidejte koriandr a chilli koření.

Nastrouhanou okurku vložte do servírovací mísy a promíchejte ji s cibulí. Zalijte zálivkou a ozdobte arašídy a chilli papričkou.

Náš TIP: 

Koriandr můžete nahradit čerstvou mátou. Salát díky mátě získá zcela novu chuť a zejména v létě vás příjemně osvěží. Vychlazený salát se skvěle hodí ke grilovaným pokrmům ale i rybám a plodům moře.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky