Krevetové - Mango - KARI
Doba přípravy : 20 minut + cca 15 minut na uvaření krevet
Doba vaření : 20 - 30 minut
Bude se hodit : ostrý nůž na krájení, kuchyňské prkénko, ponorný tyčový mixer
Ingredience na 2 - 3 porce :
2 šalotky
1 kousek zázvoru cca 5 cm nakrájeného najemno
100 ml olivového oleje
2 velké hrsti očištěných krevet
2 kusy citronové trávy pokrájené na kousky
4 limetové listy
100 g červené kari pasty
1 čajová lžička římského kmínu
1 čajová lžička žlutého kari
4 velké stroužky česneku nakrájené na plátky
sušené chilli vločky
kokosové mléko 1 plechovka
1 velké zralé Mango
šťáva z 1 limety
1 polévková lžíce rybí omáčky
čerstvý koriandr na ozdobu
Příprava:
Začněte tím, že na pánvi na trošce oleje osmahněte plátky česneku, přidejte krevety, špetku soli a špetku chilli vloček. Krevety osmahněte do růžova. Pokud se připalují maličko je podlijte vodou. Přidejte sekanou petrželku a odložte stranou.
Nyní se pusťte do omáčky. Šalotku a zázvor nakrájejte nadrobno. Mang oloupejte, zbavte pecky a okrájejte dužninu na kostky. V hrnci rozpalte trošku olivového oleje, přidejte šalotku a zázvor. Citronovou trávu pokrájejte na špalíčky a přidejte ji také do hrnce. Následně přidejte limetové listy, kari pastu, římský kmín a chilli vločky. Vše krátce zarestujte a zalijte kokosovým mlékem. Nechte zvolna provařit 5 minut. Nyní přidejte pokrájené mango a nechte směs vařit do měkka. Jakmile je mango měkké odstavte hrnec z plotny. Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, přidejte rybí omáčku a limetkovou šťávu. Pokud jste s výsledkem spokojeni přidejte do omáčky předem připravené krevety.
Tento pokrm podávejte s vařenou rýží a hrstí čerstvého koriandru.
Vyzkoušejte si exotickou kombinaci chutí. Těšíme se na zpětnou vazbu.
Komentáře
Okomentovat