Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Pečená jablíčka / Bratapfel 🍎🍎



Pečená jablka jsou velmi oblíbená nejen v průběhu doby adventní ale my je máme rádi po celou zimu. Zdravá pochoutka, která krásně vypadá a je super lahodná. Příprava je snadná a vůně z trouby provoní celičký byt. Velmi oblíbený je tento dezert v Německu a v Rakousku. V německých receptech na pečená jablka najdete i marcipán. Můžete to taky zkusit. Miluji když se dvířka trouby konečně otevřou a lžičkou si dám první sousto teplého pečeného jablíčka. 


DOBA PŘÍPRAVY : 15 minut

DOBA PEČENÍ : 35-40 minut

Bude se hodit: zapékací misky - ramekiny, ostrý nůž, lis na citrusy


šlehací metlička, kuchyňský robot se šlehací metlou, váha, lis na citrusy, jemné sítko, cukrářská stěrka

Ingredience na 4 pečená jablka:

4 pevná zralá jablka 

3 polévkové lžíce  ořechů dle vaší volby - nasekaných na hrubo nebo místo ořechů můžete použít mleté mandle 

1 špetka skořice mleté

citronová šťáva 

2 polévkové lžíce rozinek či sušených  brusinek předem namočených do rumu nebo amaretta ( pro děti je namočte do jablečného džusu nebo jablečného moštu )

50 g másla pokojové teploty + kousek másla na podávání 

šťáva z 1/2 citronu 

moučkový cukr na posypání 


Pracovní postup :

Troubu rozehřejte na 180 C. 

Jablka omyjte, osušte. Ostrým nožem odřízněte rovným řezem vršek jablka i se stopkou a odložte stranou. Opatrně vydlabejte vnitřek jablka, vyjměte jádřinec. Do jablka nakapejte citronovou šťávu. V misce smíchejte máslo, přidejte ořechy a okapané rozinky či brusinky, špetku skořice. Pokud chcete oslaďte cukrem. Naplňte každé jablko. Umístěte jablko do zapékací misky, zakryjte náplň vrškem jablka, kterou jste si ponechali stranou. 

Pokud nespotřebujete všechnu náplň nechte si ji na závěrečné ozdobení. Časem si vychytáte kolik si připravit náplně předem. Jablka mají různé velikosti a tak to nejde určit zcela přesně předem. Pečte 20 minut a potom je zakryjte alobalem a pečte dalších 20 minut. Před podáváním s rozpusťte kousek másla a pečená jablka jím pokapejte a lehce poprašte moučkovým cukrem. 

Servírujte teplé a ponořte se do zimní říše divů 🍎🍎.












 

Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky