Pečená karotka se sýrem Fetta
Celková doba přípravy : 50 minut
Bude se hodit : pečící papír
Ingredience na 3 porce:
500g karotky - očištěné s kouskem nati a podélně rozpůlené
2 polévkové lžíce olivového oleje
150g sýr Fetta nakrájený na kostičky
1 čajová lžička římského kmínu
2 stroužky česneku nakrájené na plátky
šťáva z 1 pomeranče
1 čajová lžička semínek černého sezamu
špetka chilli koření
hrst koriandru nasekaného najemno
Pracovní postup:
Rozpůlené karotky i s kouskem nati povařte na páře nebo ve vodě 10 minut. Sceďte a nechte je okapat. Troubu rozehřejte na 200 C. Karotku rozložte na plech nebo do pekáčku vystlaného pečícím papírem. Zasypte ji česnekem, chilli kořením, pokapejte 1/2 pomerančové šťávy a olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte 30 minut dozlatova. Po upečení nechte chvíli zchladnout a posypte karotku kousky sýra fetta a přidejte zbylou pomerančovou šťávu. Můžete dle chuti osolit a nakonec zasypte koriandrem.
Žádné složitosti ale výsledek překvapí. Dobrou chuť.
Náš Tip: Sýr fetta můžete nahradit např. čerstvým kozím sýrem.
Komentáře
Okomentovat