Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Pečená karotka se sýrem Fetta

 


Pečená karotka je můj oblíbený způsob jak zařadit tuto zeleninu do našeho jídelníčku. Jednoduchá příprava pokrmu, který můžete podávat jako předkrm, salát nebo jako přílohu k pečenému masu.


Celková doba přípravy : 50 minut

Bude se hodit : pečící papír 

Ingredience na 3 porce:

500g karotky - očištěné s kouskem nati a podélně rozpůlené

2 polévkové lžíce olivového oleje

150g sýr Fetta nakrájený na kostičky

1 čajová lžička římského kmínu

2 stroužky česneku nakrájené na plátky

šťáva z 1 pomeranče 

1 čajová lžička semínek černého sezamu

špetka chilli koření

hrst koriandru nasekaného najemno


Pracovní postup:

Rozpůlené karotky i s kouskem nati povařte na páře nebo ve vodě 10 minut. Sceďte a nechte je okapat. Troubu rozehřejte na 200 C. Karotku rozložte na plech nebo do pekáčku vystlaného pečícím papírem. Zasypte ji česnekem, chilli kořením, pokapejte 1/2 pomerančové šťávy a olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte 30 minut dozlatova. Po upečení nechte chvíli zchladnout a posypte karotku kousky sýra fetta a přidejte zbylou pomerančovou šťávu. Můžete dle chuti osolit a nakonec zasypte koriandrem. 

Žádné složitosti ale výsledek překvapí. Dobrou chuť.

Náš Tip: Sýr fetta můžete nahradit např. čerstvým kozím sýrem.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky