Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Tvarohové mini knedlíčky s borůvkovou omáčkou



Jakmile začne sezóna borůvek budete s tímhle receptem připraveni si je užít v tom nejlepším provedení. Tvarohové knedlíčky se připravují velmi malé a neplněné. Náplň bohatě vynahradí borůvková omáčka. Jednou za rok stojí rozhodně za to potěšit mlsné jazýčky touhle dobrotou.



Doba přípravy :
20 minut

Doba vaření : 5 minut knedlíky a 8 minut omáčka

Bude se hodit : 

kuchyňský vál nebo velké kuchyňské prkénko, příborový nůž, hluboká mísa, ponorný tyčový mixer


Ingredience na 2-3 porce :


na knedlíčky :

250g tučného tvarohu ve vaničce

140 - 200 g polohrubé mouky + trošku na podsypání

1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

2 celá vejce

30 g změklého másla

špetka soli

na omáčku :

200 g čerstvých borůvek omytých a okapaných

40 g krupicového nebo třtinového cukru

1 čajová lžička kukuřičného škrobu

10 g másla

Na ozdobu :

rozpuštěné máslo 

můžete také přidat i kysanou smetanu nechám na vás

Pracovní postup :

Začněte přípravou těsta na knedlíčky. V hluboké misce utřete tvaroh s vejcem a změklým máslem, přidejte mouku, špetku soli a kypřící prášek. Mouku přisypávejte pomalu. Rukama vypracujte hladké nelepivé těsto, které zformujte do bochánku a odložte ho na chvilku v misce do lednice cca na 10 minut. Dejte vařit velký hrnec s vodou  na knedlíky. Do vody přidejte špetku soli. Těsto vyjměte z lednice a přendejte ho na pomoučněný vál. Rozdělte těsto na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválejte dlouhý váleček a z něj odkrajujte příborovým nožem stejně velké díly. Asi jako menší pingpongové míčky. Z každého dílu vytvořte v dlaních kuličku. Kuličky odkládejte na talíř. Kuličky vařte všechny najednou ve vroucí vodě cca 5 minut. Jakmile knedlíčky vyplavou na hladinu jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou a uchovejte v teple.

Několik borůvek ponechte stranou. Do malého kastrůlku vsypte omyté a okapané borůvky, přidejte k nim cukr a povařte 5 minut. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přilijte ho k borůvkám. Míchejte do zhoustnutí a nakonec přidejte máslo. Promíchejte, ochutnejte a pokud jste s výsledkem spokojeni zlehka omáčku rozmixujte ponorným mixerem.  Knedlíčky rozdělte do hlubokých talířů a polijte je hojně borůvkovou omáčkou. Ozdobit můžete lžící kysané smetany a zbylými celými borůvkami.

Užijte si letní sladké borůvkové mámení. 






Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky