Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Trhané vepřové maso se skořicí a zázvorem / Pulled pork with Cinnamon and Ginger



Trhané vepřové maso se stalo v posledních letech hitem bister a restaurací po celém světě. Všude si to objednáváte a přemýšlíte jak si to připravit doma. Myslíte si, že je to recept na který nestačíte, příprava bude jistě plná fíglů a tajemství a tak se do vaření nehrnete. Opak je pravdou. K přípravě stačí velký litinový hrnec, kus vepřového masa a hromádka koření a několik dalších přísad. Jediné čeho potřebujete dostatek je čas. Než se maso začne rozpadat trvá to až 4 hodiny. Ano je to dlouhá doba ale je to čas, který nemusíte trávit u plotny. K troubě se zaskočíte jen několikrát letmo podívat a nasát libou vůni. Dobu vaření můžete vyplnit čímkoli jen chcete. Přestože maso pečete opravdu dlouho, neztrácí nic ze své šťavnatosti a jestli vepřové maso nejíte vezměte ho tentokrát na milost. Hotové trhané maso můžete podávat s bramborovou kaší, rýží basmati nebo jím naplňte domácí bulky, housky či jiné pečivo. Přidejte pár kroužků červené cibule, sladkokyselé okurky a možná i kapku domácí majonézy a máte perfektní svačinu nebo cestovní oběd na výlet. Náš recept má jinou exotičtější chuť a liší se od ostatních směsí použitého koření. 


Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení  : až 4 hodiny

Ingredience na 3-4 porce :


Všechny ingredience si připravte na pracovní plochu.

1 kg vepřové plece nebo ramínka

sůl a čerstvě mletý pepř

2 polévkové lžíce oleje na smažení 

400 g drcených rajčat konzervovaných 

125 ml sladkého kečupu

1 polévkové lžíce mletého sušeného chilli

1 čajová lžička drceného římského kmínu 

1 čajová lžička mleté uzené papriky

1/2 čajové lžičky mleté skořice

1/2 čajové lžičky nového koření (podrceného v hmoždíři)

1/4 čajové lžičky čerstvě mletého pepře

malý kousek čerstvého zázvoru nakrájeného najemno 

3 polévkové lžíce sójové omáčky

2 polévkové lžíce třtinového cukru

K podávání : hrst čerstvého koriandru


Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 170 C.

Maso ponechte vcelku a ze všech stran ho osolte a opepřete.

Ve velkém nejlépe litinovém hrnci rozehřejte olej a opečete maso ze všech stran. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte k masu drcená rajčata, kečup, chilli, římský kmín, uzenou papriku, skořici, nové koření, pepř, zázvor, sójovou omáčku, cukr. Promíchejte marinádu vařečkou a obalte v ní maso. Přiklopte poklicí a pečte až 4 hodiny. V průběhu pečení asi tak 2x nakoukněte pod pokličku. Pokud by se vám zdálo že je v hrnci příliš málo tekutiny můžete přidat trošku vlažné vody ale zatím se mi to nikdy nestalo. Počítejte s tím, že pečením nezískáte větší množství omáčky ale rozpadající se kousky masa obalené v úžasné husté, lesklé šťávě. Omáčku nepotřebujete, takto Vám to zcela postačí k rýži či jiné příloze. Hotové maso vyjměte z trouby a pomocí dvou vidliček ho roztrhejte na vlákna a promíchejte se vzniklou šťávou. A nyní máte hotovo a můžete servírovat. Pozorujte tu texturu.

Wow! Právě jste zjistili, že to dlouhé čekání se vyplatilo.....je to výborné...!

S tímto receptem nasytíte celou rodinu a nezabere Vám to mnoho Vašeho času. Je to perfektní jídlo pro každého kromě  🍃veganů a  🍃vegetariánů....😩 omlouvám se a příště zas budu myslet na Vás :-)

A pozor je to výborné i s Nachos anebo plátky smažených brambor :-) .......👍








Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky