Bruschetta alla Ligure

Letní italský předkrm tím přesně je Bruschetta. Typická bruschetta je vždy s rajčaty, česnekem a bazalkou. V Ligurii jsme ochutnali její vylepšenou verzi a tu vám chceme dnes představit. Postup snad ani nelze nazvat receptem, přípravu zvládne dítko školou povinné. Spíše Vám chceme nabídnout tip na jednoduchý a rychlý předkrm.
Základem je bílý chléb.
Lze zakoupit přímo chléb na bruschettu ale můžete použít i toustový chléb nebo jiný bílý chléb nakrájený na tenké plátky.
Italové opékají celé krajíce ale samozřejmě záleží na vás.
My jsme opékali polovinu krajíců bílého chleba.
Dále potřebujete :
sladká zralá rajčata cca 250g (záleží pro kolik osob připravujete)
mořská sůl jemná, pepř čerstvě mletý
svazek čerstvé bazalky
olivový olej extra panenský
2-3 stroužky česneku
Filety ančoviček v oleji
1 kus mozzarella 100g balení
Rajčata nakrájejte na co nejmenší kousky a dejte je do hlubší misky. Přidejte k nim sůl, pepř, česnek pokrájený nadrobno a pokrájené lístky bazalky. Část lístků bazalky si ponechte stranou na ozdobu. Zákapněte olivovým, olejem a promíchejte.
Na pánvi na trošce olivového oleje opečete plátky chleba z obou stran do zlatova. Mozzarellu nechte okapat od nálevu a nakrájejte ji na plátky a filátka ančoviček osušte papírovou utěrkou od přebytečného oleje.
Na opečené krajíce navršte ochucená rajčata, přidejte plátky ančoviček, kousek mozzarelly a ozdobte lístky bazalky. Povrch můžete ještě zakápnout několika kapkami olivového oleje.
Bruschetta je typický pokrm, plný jihoitalských chutí. Jedinečná harmonie chutí, která se stala symbolem předkrmů v italských restauracích po celém světě.
Přejeme Vám dobrou chuť. 👍🍷
TIP : pane per bruschetta koupíte třeba zde :https://www.lesa.cz/potraviny/pane-per-bruschetta-400g/
Komentáře
Okomentovat