Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Bruschetta alla Ligure







 Letní italský předkrm tím přesně je Bruschetta. Typická bruschetta je vždy s rajčaty, česnekem a bazalkou. V Ligurii jsme ochutnali její vylepšenou verzi a tu vám chceme dnes představit. Postup snad ani nelze nazvat receptem, přípravu  zvládne dítko školou povinné. Spíše Vám chceme nabídnout tip na jednoduchý a rychlý předkrm.

 Základem je bílý chléb. 
Lze zakoupit přímo chléb na bruschettu ale můžete použít i toustový chléb nebo jiný  bílý  chléb nakrájený na tenké plátky. 
Italové opékají celé krajíce ale samozřejmě záleží na vás. 
My jsme opékali polovinu krajíců bílého chleba. 


Dále potřebujete :

sladká zralá rajčata cca 250g  (záleží pro kolik osob připravujete)
mořská sůl jemná, pepř čerstvě mletý
svazek čerstvé bazalky 
olivový olej extra panenský 
2-3 stroužky česneku 
Filety ančoviček v oleji
1 kus mozzarella 100g balení 


Rajčata nakrájejte na co nejmenší kousky a dejte je do hlubší misky. Přidejte k nim sůl, pepř, česnek pokrájený nadrobno a pokrájené lístky bazalky. Část lístků bazalky si ponechte stranou na ozdobu. Zákapněte olivovým, olejem a promíchejte.

Na pánvi na trošce olivového oleje opečete plátky chleba z obou stran do zlatova. Mozzarellu nechte okapat od nálevu a nakrájejte ji na plátky a filátka ančoviček osušte papírovou  utěrkou od přebytečného oleje.
Na opečené krajíce navršte ochucená rajčata, přidejte plátky ančoviček, kousek mozzarelly a ozdobte lístky bazalky. Povrch můžete ještě  zakápnout několika kapkami olivového oleje.






Bruschetta je typický pokrm, plný jihoitalských chutí. Jedinečná harmonie chutí, která se stala symbolem předkrmů v italských restauracích po celém světě. 
Přejeme Vám dobrou chuť. 👍🍷


TIP : pane per bruschetta koupíte třeba zde :https://www.lesa.cz/potraviny/pane-per-bruschetta-400g/




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky