Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Parmazánová kolečka



Parmazánová kolečka jsou vynikající chuťovkou, která ozdobí každý slavnostní stůl např. jako aperitiv.  Recept jsem objevila v jednom starších čísel francouzského časopisu o vaření a od té doby jsou parmazánová kolečka součástí všech našich domácích oslav. Ozdobit, či naplnit je lze mnoha způsoby a hotové jsou za chvilku. Až Vám zavoní z trouby první plech budete mít co dělat aby jste je nesnědli hned protože jejich vůně je omamná. Můžete je úpéct předem a skladovat je v papírové nebo dřevěné krabičce.  Vzduchotěsnou nádobu nedoporučuji, protože kolečka takto uzavřená brzy zvlhnou a ztratí křehkost. Skladujte maximálně 3 dny. 



Příprava : 15 minut
Doba pečení : 10-12  minut

Bude se hodit :
kulaté vykrajovátko na linecká kolečka, kuchyňský vál, váleček, plech na pečení, pečící papír

Ingredience na zhruba 40 kusů podle velikosti vykrajovátka:

200 g hladké mouky
200 g strouhaného parmazánu (grana padano, parmigiano reggiano)
200 g másla 

dle Vašeho uvážení: sůl, pepř, provensálské sušené bylinky 

⇨ TIP: 
protože parmazán obsahuje dost soli - upečte kolečka poprvé bez koření, ochutnejte a při dalším pečení ochuťte kořením dle Vašeho uvážení 
Pracovní postup :

Máslo, strouhaný sýr a mouku dejte na vál a zpracujte v pevné těsto. Vyválejte plát těsta silný 0,5cm a vykrajujte kolečka.
Kolečka klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Rozehřejte troubu na 180 C a upečte kolečka do zlatova cca 10 minut.


Tipy na zdobení :

- bazalkové pesto
- tapenáda z černých oliv
- pomazánka z avokáda
- olivy bez pecky pokrájené na kolečka, větvičky tymianu
- sušená rajčata
- tatarák z chřestu a plátek prosciutta











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky