Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Sezónní info / Listopad 2016

                             L i s t o p a d


 .... no a je to za námi. Ochutnali jsme Svatomartinské víno, francouzské Beaujolais, oslavili Haloween a sezóna se pomalu uzavírá…příroda vydává své poslední poklady. Je čas si všechno to dobré uskladnit nejen do skleniček, mrazáků ale i do vzpomínek. Doufám, že máte mnoho tzv. malých ohříváčků na zimu. A až Vás přepadne podzimní nebo zimní chandra zaženete ji nějakou dobrotou a sladkou vzpomínkou…...Zapalujte svíčky, vařte syté polévky a vydatnější hřejivá jídla. Pečte slané koláče z dýně nebo špenátu a těšte se ze všeho co Vás potká.
Rychle se blíží krásná ale uspěchaná doba adventní...jak všechno stihnu ....to se neví ....ale já to stihnu :-) a Vy taky....:-)



čerstvé k dostání:

kapusta, zelí, pórek, vlašské ořechy, lískové oříšky
určitě si kupte jedlé kaštany
 - upečte si je v troubě a dejte si k nim gorgonzolu s mascarpone - zaručeně Vám to 
zvedne náladu






v lese najdete:

václavku obecnou a jidášovo ucho

uskladněte si :

zimní hrušky a jablka
celer, mrkev, cibuli, česnek
brambory

zavařte si :

dýňové pyré


                                                             A běhejte se psem ...zvedá to  kondici a dobrou náladu :-)














Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky