Sezónní info / Listopad 2016
L i s t o p a d
.... no a je to za námi. Ochutnali jsme Svatomartinské víno, francouzské Beaujolais, oslavili Haloween a sezóna se pomalu uzavírá…příroda vydává své poslední poklady. Je čas si všechno to dobré uskladnit nejen do skleniček, mrazáků ale i do vzpomínek. Doufám, že máte mnoho tzv. malých ohříváčků na zimu. A až Vás přepadne podzimní nebo zimní chandra zaženete ji nějakou dobrotou a sladkou vzpomínkou…...Zapalujte svíčky, vařte syté polévky a vydatnější hřejivá jídla. Pečte slané koláče z dýně nebo špenátu a těšte se ze všeho co Vás potká.
Rychle se blíží krásná ale uspěchaná doba adventní...jak všechno stihnu ....to se neví ....ale já to stihnu :-) a Vy taky....:-)
čerstvé k dostání:
kapusta, zelí, pórek, vlašské ořechy, lískové oříšky
určitě si kupte jedlé kaštany
- upečte si je v troubě a dejte si k nim gorgonzolu s mascarpone - zaručeně Vám to
kapusta, zelí, pórek, vlašské ořechy, lískové oříšky
určitě si kupte jedlé kaštany
- upečte si je v troubě a dejte si k nim gorgonzolu s mascarpone - zaručeně Vám to
zvedne náladu
v lese najdete:
václavku obecnou a jidášovo ucho
uskladněte si :
zimní hrušky a jablka
celer, mrkev, cibuli, česnek
brambory
zavařte si :
dýňové pyré
A běhejte se psem ...zvedá to kondici a dobrou náladu :-)
václavku obecnou a jidášovo ucho
uskladněte si :
zimní hrušky a jablka
celer, mrkev, cibuli, česnek
brambory
zavařte si :
dýňové pyré
A běhejte se psem ...zvedá to kondici a dobrou náladu :-)
Komentáře
Okomentovat