Sezonní info / LEDEn 2016
Leden 2016

Čerstvé k dostání :
v lednu nic neroste tak tuhle kapitolu vynecháme
Skladované:
zimní hrušky a jablka
celer, cibule, česnek, mrkev, pastiňák a petržel
červená řepa, dýně Hokkaidó
bílé a červené zelí
Sváteční dny skončili a začíná další nový rok. Měsíc leden je pro většinu lidí protivný, studený měsíc.
Pro milovníky dobrého jídla začíná ráj. Máme najednou více času na vaření a pečení. Po příjemné procházce máme chuť na sytější jídla a hřejivé nápoje. Proto zahajme nový rok dobrým jídlem a radujme se až do Velikonoc. Využijme letní zásoby do poslední skleničky. Vyprázdněme mrazáky. Vařit je přece z čeho. A pokud Vám ježíšek donesl nějaké kuchyňské pomocníky máte nyní příležitost je využít. Taky skočte na něco dobrého do nějakého nového podniku. Jen v Praze jich za rok 2015 vyrostlo 125. a to už je z čeho vybírat.
Čerstvé k dostání :
v lednu nic neroste tak tuhle kapitolu vynecháme
Skladované:
zimní hrušky a jablka
celer, cibule, česnek, mrkev, pastiňák a petržel
červená řepa, dýně Hokkaidó
bílé a červené zelí
V zimě si užívejte husté krémové zeleninové polévky, sytá jídla z luštenin, slané koláče, sýrové fondue a buchty jako od babičky. Nenechte se zimou unavit a zaskočit. Z dostupného ovoce a zeleniny vylisujte šťávu a bojujte proti únavě. Užijte si kuchyni víc než kdy jindy.
My jsme zcela okouzleni kuchařskými skvosty z knihy Hojnost od izraelského šefkuchaře Yotama OTTOLENGHI.
Za těch pár dní měsíce ledna jsme vyzkoušely už několik receptů a chutnalo to vše skvěle. Kuchyně složená převážně ze zeleniny ale upravená tak dobře, že si ji zamilujete. Nenechte se odradit od množství koření. Kupte ho do zásoby, užijete ho v mnoha dalších recepturách.
Nezapomínejte ani na staročeskou kuchyni, protože taková hrstková polévka, nebo domácí hrachová kaše to jsou jídla která Vás zahřejí a uspokojí na celý den.
Vyzkoušejte i mimořádně hřejivou marockou kuchyni. Je toho tolik, že Vám leden nebude ani stačit.
Máváme a přejeme skvělé dny.
My jsme zcela okouzleni kuchařskými skvosty z knihy Hojnost od izraelského šefkuchaře Yotama OTTOLENGHI.
Nezapomínejte ani na staročeskou kuchyni, protože taková hrstková polévka, nebo domácí hrachová kaše to jsou jídla která Vás zahřejí a uspokojí na celý den.
Vyzkoušejte i mimořádně hřejivou marockou kuchyni. Je toho tolik, že Vám leden nebude ani stačit.
Máváme a přejeme skvělé dny.
Marocký Tajine |
Kroupy se zeleninou |
Shakshuka |
Pečené kaštany |
Komentáře
Okomentovat