Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Slaný koláč se zeleninou a parmazánem













         Jednoduchý koláč, plný zeleniny můžete večeřet, obědvat nebo Vám poslouží jako předkrm. Vezměte ho s sebou na piknik nebo na návštěvu. Na těsto můžete použít buď listové nebo jakékoli slané křehké.





Počet porcí : 6 - 8 ks
Doba přípravy : 1 hodina 20 minut
Vhodné pro : vegetariány

Ingredience na jednu kulatou formu na koláč :

1 ks listové těsto 500 g
2 ks mrkve
1 ks větší cuketa
1 košík cherry rajčátek
1 bílá cibule střední
olivový olej asi 4 polévkové lžíce
400 g strouhaného parmazánu Grana Padano
2 celá vejce
80 g hladké mouky
sůl, pepř čerstvý, muškátový oříšek
kousek másla na vytření formy a trošku hrubé mouky na vysypání formy

TIP: pro obzlášť silnou  a zajímavou chuť přidejte 100 g pokrájených sušených vepřových líček tzv. guanciale a v této chvíli už to rozhodně není pro vegetariány :-)



Pracovní postup:

1) Koláčovou formu zlehka vytřete máslem avysypte hrubou moukou. Na vále rozválejte těsto a vyložte jím formu. Dno zlehka propíchejte vidličkou a formu s těstem dejte chladit do lednice.

2) Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, cuketu omyjte a rovněž nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do keramické misky nebo malého hrnce. Dejte vařit do rychlovarné konvice vodu a spařte na 2 minuty horkou vodou zeleninu. Vyndejte zeleninu a ochlaďte ji studenou vodou. Nechte okapat. Cherry rajčátka omyjte a pokrájejte a ponechte zatím stranou.

3) Cibuli oloupejte a jemně nasekejte a nechte 5 minut dusit na pánvi s olivovým olejem. Přidejte trošku soli a pepře. Nechte zchladnout. 

4) Vyjměte těsto z lednice a na těsto dejte připravenou cibuli. Poklaďte mrkví a cuketou. Navrch dejte pokrájená cherry rajčátka. Předehřejte troubu na 200 C.

5) Nastrouhaný sýr smíchejte v míse s rozšlehanými vejci a moukou, přidejte sůl, pepř a strouhněte trošku muškátového oříšku. Směs nalijte na zeleninu a povrch uhlaďte. Vložte do předehřáté trouby na 40 minut a pečte do zlatova. Vyzkoušejte špejlí zda se náplň nelepí. 

Podávejte teplý se salátem ! Jezte a pijte jen to nejlepší !











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky