Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Ovocné knedlíky /Meruňkové šílenství


Tak jo, dávám sem recept na ovocné knedlíky............Každý rok se mně všichni na ně ptají.
Nechtěla jsem ho sem psát, protože snad v každé rodině funguje ten zaručeně pravý recept ale žádostem se má vyhovět tak je to tady. Je to nejjednodušší těsto na světě. Zaručeně se Vám povedou a budou Vám chutnat pokud nejste fanoušci těch kynutých budete nadšeni. Hotové knedlíky můžete i zamrazit a až Vás na ně opět přepadne chuť máte je vždy při ruce. Plnit je můžete v podstatě čím chcete. My milujeme meruňky a pochopitelně borůvky. Švestkové máme raději z bramborového těsta. Polévám je rozpuštěným máselm, sypeme strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Pro vylepšení přidáváme lžíci kysané smetany. Švestkové knedlíky sypeme mletým mákem nebo strouhaným perníkem. Je to největší letní pochoutka. Patří k létu tak jako borůvkový koláč, omáčka z lišek, lečo z čerstvé zeleniny a koprovka. Bez těchto jídel není pro naši rodinu léto.
Tak šup, postavte na plotnu velký hrnec s vodou a špetkou soli a pusťte se do meruňkového obžerství, plavky  - neplavky.




Počet kusů : 10-12 knedlíků podle použitého ovoce
Doba přípravy : 25 minut
Vhodné pro : vegetariány


Ingredience :

2 měkké tvarohy polotučné ve vaničce ( nechte je okapat)
1 opravdu velký hrnek asi 350 ml polohrubé mouky + hrst mouky na podsypání
2 žloutky
špetka soli
omyté a okapané ovoce dle Vašeho výběru

tvaroh měkký třeba Olešnický 
rozpuštěné máslo na polití knedlíků
moučkový cukr na posypání
kysaná smetana jako příloha

Budete potřebovat : pracovní vál a velkou mísu       

Pracovní postup:

1)  Velmi dobře se těsto zpracuje ve velké míse do které dejte tvarohy, mouku, špetku soli a žloutky.
Zpracujte v těsto, které bude měkké, pružné a nelepivé. Pokud se bude lepit těsto na dlaně přisypte mouku. Vytvpřte z těsta hladkou kouli a přendejte ji na vál. Rozdělte těsto na dvě poloviny a z každé vyválejte silný a zároveň krátký váleček. Pomocí příborového nože odkrajujte kousky těsta, uválejte z něj kuličku a z té placičku. Těsto se nesmí trhat. Zkuste zabalit do placičky ovoce. Podle prvního knedlíku zjistíte velikost placičky a množství těsta a pak už to půjde samo. Stále si podsypávejte těsto moukou.  a knedlík pečlivě uzavřete aby Vám při vaření neunikla šťáva z ovoce. 

2) Nyní dejte vařit velký hrnec s vodou a špetkou soli. Zabalte všechny knedlíky a vařte je po částech třeba po 6 kusech vždy od chvíle kdy se začnou vařit tak 8 minut. Děrovanou naběračkou je vyjměte, z lehka je propíchněte vidličkou a nechte je odpočinout. Hotové můžete ihned podávat s oblíbenými doplňky (tvaroh, moučkový cukr, máslo).
A co si budeme povídat celé je na tom nejlepší ten zbytek směsi másla, tvarohu a cukru. To by mohl být klidně samostatný pokrm. Tak šup tam s nimi....










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky