Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Cuketová polévka

  Cukety patří k mé oblíbené zelenině. Líbí se mi jejich snadná úprava a možnost jejich využití v kuchyni. Cukety o délce do 25 cm jsou velmi jemné, křupavé a snadno přejímají chuť přísad. Madé cukety není třeba ani loupat. Brzy tuto zeleninu najdete na farmářském tržišti. Vyzkoušejte báječnou, krémovou polévku, která Vás příjemě zasytí. Při přípravě tohoto receptu jsem zkusila hned dva nové výrobky. Prvním je skvělý zeleninový vývar. Hotový výrobek, připravený k okamžitému použití. A na dochucení polévky jsem vyzkoušela řecký balsamický krém kalamáta papadimitriou. 

Něco málo k novým výrobkům :

 Chcete šetřit svůj čas a přitom vařit z kvalitních surovin ? ....je to možné....na trhu se objevil český výrobek "Konečně vývar". Bez chemie, solí a lepku. Přesvědčit se můžete sami zde.......
Rádi experimentujete, vylepšujete chutě pokrmů, hledáte nové, kvalitní výrobky ? Balsamické krémy mohou být odpovědí na Vaše otázky. Řecké výrobky firmy kalamáta papadimitriou můžete nyní zakoupit v široké sítí prodejen. Žádná umělá barviva, bez přidaného cukru s nízkým obsahem kalorií. Můžete je použít při přípravě salátů, na vaření i k dezertům. Více informací najdete zde :


A teď už jdem na polévku. Jak na to :

Celková doba přípravy : 40 minut 
Náročnost : lehká 
vhodné pro :bezlepkovou dietu, bezvaječný pokrm

Ingredience : pro 4 osoby  

500 g mladých cuket
100 g másla
400 g brambor
1 bílá cibule
400 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
balsamický krém kalamáta papadimitriou
Můžete potřebovat : toustový chléb, olivový olej, parmazán

Pracovní postup:

1) Cukety a brambory omyjte, osušte a oloupejte. U cuket můžete ponechat slupku nebo je pomocí škrabky na brambory oloupat jen částečně. Nákrájejte zeleninu na kostičky a odložte stranou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno.

2) Ve větším hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli do sklovita. Přisypte zeleninu a 5 minut opékejte spolu s cibulí. Promíchávejte vařečkou. Přilijte vývar a pomalu vařte 30 minut. Dochuťe polévku solí a pepřem.

3) Hotovou polévku sundejte z plotny a rozmixujte ji na hladký krém ponorným mixerem.

4) Polévku servírujte s kousky opečeného toustového chleba (crostini) a s troškou balsamického krému.

Náš tip : 

- chléb do polévky můžete upéct v troubě pod grilem - zkuste chléb pokapat olivovým olejem a posypat strouhaným parmazánem

- crostini lze také potřít olivovým pâté a plátky sušených rajčat 

- polévku můžete také podávat s hoblinami parmazánu a dochutit ji tymiánem










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky