Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Sezónní info /říjen 2014

Ř í j e n

ten letošní je plný změn, Kavárna Čekárna se dočkala a našla svůj pevný bod na zemi ve Vratislavově ulici 8/30 v Praze 2. Kousek pod Vyšehradem se 6.10.2014 otevřela všem milovníkům kávy a sladkých i slaných dobrot. Přejem jí hodně spokojených zákazníků a dlouhou životnost.

V říjnu si užijme poslední slunečné paprsky ale na tržišti a v obchodech se dá nakoupit spousta dobrot, které využijeme v kuchyni. Můžeme začít jablky, hruškami, ale také využijeme hroznové víno a poslední švestky. Ovšem královnou kuchyně je v říjnu dýně. Nejen o svátku Halloween ale prakticky denně ji můžeme zařadit do svého jídleníčku v podobě polévek, pyré i  koláčů.


Čerstvé k dostání :

hrušky, jablka, švestky, hroznové víno, brambory, brokolice, celer, dýně na vaření i okrasné, fenykl, jedlé kaštany, kapusta, kvtěták, kysané zelí, lilek, okurky, patizony, petržel, pórek, červená řepa, zelí, cibule, mrkev, česnek, papriky, cukety

V lese stále najdete:

hřiby, klouzky a václavky


Můj tip:

Do vázy si kupte chryzantémy vydrží velmi dlouho a na stůl si vydlabejte dýni. Když ji potřete olejem smíchaným se skořicí a zapálíte v ní svíčku krásně Vám provoní byt.




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky