Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Torta di uva / Koláč s hroznovým vínem




Jak si připravit rustikální  podzimní italský koláč s intenzivní chutí hroznového vína ? Velmi jednoduše a pokud jste nikdy podobný koláč neochutnali budete určitě mile překvapeni jeho chutí. Hroznové víno je nejlepší kondici od  konce srpna do konce září. Recept můžete využít i na další varianty koláče např. s jablky a plátky mandlí a modré hrozny lze nahradit i hrozny bílými.



Doba přípravy: do 30 miut

Doba pečení :40-50 minut

Bude se hodit: kuchyňský robot se šlehací metlou, cukrářská stěrka, kuchyňská váha, 


Ingredience na 1 koláčovou formu (nejlépe rozevírací):

2 celá vejce (žloutky oddělte od bílků)

75 g krupicového cukru

4 lžíce másla rozpuštěného + kousek na vymazání formy

60 ml olivového oleje extra panenského

80 ml mléka plnotučného vlažného

1 špetka pravé vanilky

3/4 čajové lžičky prášku do pečiva

180 g hladké mouky

trošku hrubé mouky na vysypání formy

1 špetka soli do těsta a ještě jedna špetka do bílků

nastrouhaná kůra z 1/2 BIO citronu

250 g kuliček hroznového vína (modrého nebo bílého)

moučkový cukr na posypání 


Pracovní postup:

1) Hroznové víno omyjte, zbavte stopek a nechte okapat. Formu na koláč vymažte kouskem másla a vysypte hrubou moukou. 

2) V kuchyňském robotu pomocí šlehací metly vyšlehejte cukr  se žloutky při vysokých otáčkách cca 3 minuty do pěny. Snižte otáčky a přilijte máslo a olej. Přidejte i vanilku. 

Rozehřejte troubu na 175C.

3) Hladkou mouku smíchejte v misce s práškem do pečiva, přidejte špetku soli a citronovou kůru. Přidejte k ušlehané směsi a zapněte robota na nízké otáčky. Šlehejte jen chvíli do té doby než se všechny ingredience propojí a přidejte vlažné mléko. Zvlášť si ušlehejte pevný sníh z bílků se špetkou soli. Sníh pomocí cukrářské stěrky opatrně vmíchejte do těsta. Těsto uhlaďte do připravené formy a na jeho povrch poklaďte kuličky hroznového vína.

4) Koláč vložte do trouby a pečte cca 40 minut. Až bude mít koláč zlatavou barvu a jeho těsto bude pevné a pružné máte hotovo. Vyzkoušejte špejlí zda se na ní těsto nelepí.

5) Upečený koláč nechte pár minut zchladnout a potom uvolněte formu a nechte vychladnout. Povrch koláče posypte moučkovým cukrem.


Krásné Babí léto Vám přeje Bistro Sezóna











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky