Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Francouzská venkovská kuchyně / Kuchařská kniha

          Francouzská venkovská kuchyně - pokrmy a příhody z vesnice na vinicích
                                                          Mimi Thorisson




  Neznám nic lepšího, než si na podzim zalézt do oblíbeného čtecího koutku, uvařit si čaj a listovat krásnou knihou. Když je kniha navíc o vaření, je to příjemný zážitek. Dnes Vám chci představit novinku: Francouzská venkovská kuchyně.... Napsala ji Mimi Thorisson a je plná jednoduchých a lahodných receptů z kuchyně francouzského venkova. Mimi se narodila v Hong Kongu francouzské matce a čínskému otci. Vaření jí provázelo celý život a stalo se její velkou vášní. Dětství prožila v čínské restauraci i ve francouzském bistru. V dospělosti hodně cestovala, pracovala v modelingu i v médiích a nakonec se usadila na francouzském venkově se svým islandským manželem fotografem. Pokud jste dosud nenavštívili její blog MANGER, udělejte to. Najdete na něm recepty i příhody ze života na francouzském venkově. Právě díky úspěchu blogu,  který je zároveň i  deníkem její rodiny se Mimi rozhodla vydat nasbírané a vyzkoušené recepty knižně. Recepty posbírala od vynikajícího kuchaře a bývalého majitele usedlosti kterou Mimi koupila v Médoc.
Knihu skvěle doplňují fotografie jejího manžela Oddura. Obsah knihy je rozdělen do 14. kapitol z nichž 8 je věnováno receptům. Ostatní kapitoly nabízí příjemné a poutavé vyprávění o životě francouzském venkově a vinicích. Ingredience pro vaření jsou u každého receptu uváděny v gramech ale najdete zde i možnost použít lžíci, lžičku nebo šálek. Což je velmi praktické když vaříte třeba na chalupě nebo váhu prostě nemáte. Mezi stovkou receptů najdete jak ty hodně známé jako např. Polévka Vichyssoise a Dýňový quiche se slaninou ale zároveň objevíte i méně známé pokrmy např. Slávky plněné klobáskou s rajčatovým přelivem a mnoho dalších...  Osobně se těším až vyzkouším Tartaletky s liškami a česnekem a upeču Koláč s vlašskými ořechy. Kniha je krásným a praktickým dárkem třeba pod vánoční stromeček.


Kniha má 352 stran a z anglického originálu ji přeložil Jiřží Stárek. Vydal Dobrovský s.r.o a koupit si ji můžete např. zde :
https://www.knihydobrovsky.cz/francouzska-venkovska-kuchyne-36888928

Bistro Sezona doporučuje !















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky