Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Palmiers


  
Palmier, je pečivo z listového těsta. Je to francouzská specialita, kterou ale pod různými názvy najdete i v jiných státech světa. V Mexiku, je známé jako "Orejas", což znamená "uši", v Německu, se nazývá "Sweineohren", což znamená "ucho prasečí", ale říká se mu i "srdce" nebo "dlaň. Příprava je velmi jednoduchá. Můžete použít koupené listové těsto. Velikost palmiers bude záviset na Vás, do jaké tloušťky rozválíte těsto. Pečení proběhne rychle jen musíte sledovat aby se palmiers nepřipekli, protože cukr kterým jsou posypány rychle v troubě zkaramelizuje.
Celková příprava : do 25 minut 
Náročnost : jednoduchá
Vhodné pro : vegetariány 

Ingredience : podle Vámi zvolené velikosti přibližně  na 10 kusů


90 g hnědého třtinového cukru

pomerančová kůra
1/2 lžičky mletého kardamomu (lze vynechat)
1 balení listového těsta (500 g)
30 g rozpuštěného másla

dle Vaší fantazie můžete přidat mleté lískové ořechy nebo pistácie a třeba i mletou skořici

Budete potřebovat : vál, váleček, pečící papír a plech na pečení



Pracovní postup: 



1) Připravte si vál nebo pracovní desku a váleček. V misce smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a kořením které chcete použít. Vál lehce poprašte cukrovou směsí a rozválejte na něm těsto do čtverce o velikosti 30x30 cm. Na těsto rozetřete rozpuštěné máslo a posypte jej cukrovou směsí. Část cukru si ponechte na závěrčené dokončení. Nyní můžete přidat mleté ořechy a trošku skořice. 

2) Těsto zaviňte z obou stran tak aby se v polovině plátu setkali dva válečky. Takto srolované těsto vložte na tácu do lednice a nechte asi 1 hodinu ztuhnout. 


3) Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Těsto krájejte na plátky silné asi 1 cm. Povrch posypte zbytkem cukru. 


4) Pečte v troubě rozehřáté na 220 C asi 10 minut. Po upečení nechte vychladnout. Palmiers chutnají nejlépe v den upečení. Skladovat je déle tedy nedoporučuji.














Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky