Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Navštívenka / Chagall's Club Restaurant


    Naše nová navštívenka splnila hned dva  účely  najednou.  Za  prvé  jsme  měli  v  plánu  navštívit 
Chagall's Club Restaurant za účelem recenze na našem blogu a za druhé zúčastnit se jedinečné akce jakou je bourání seychelského tuňáka přímo před našimi zraky. A tuňákové menu jsme si tedy rozhodně nenechali ujít.
  Nejdříve tedy pár řádek k interiéru restaurace. Vnitřní prostor je důmyslně rozčleněn na několik zón. Hned za dveřmi stojí mobilní pult sloužící k uvítání hostů. Personál Vás uvede a nabídne vhodné místo. Pokud zůstanete v přední části místnosti budete si moc prohlédnout vystavená nabízená vína a mnoho originálních uměleckých obrazů. V druhé části je zajímavě řešený bar a hned za ním  můžete nahlédnout do částečně otevřené kuchyně. Úplně vzadu projdete chodbou  na krásně zařízený dvorek s posezením. Pokud hledáte naprosté soukromí nebo místo pro uspořádání firemní akce nabízí se možnost využití útulného prostoru za venkovní zahrádkou. Prostor je orginálně řešený a je vybaven kuchyní pro pořádání např. kurzů vaření. Stěny zdobí krásné fotografie Jakuba Ludvíka.
  Celkový dojem restaurace působí šarmantním pařížským dojmem.  Obsluhující personál Vám zajistí skvělý servis. Budete se  cítít vyjímečně. Celý vnitřní prostor je nekuřácký.

Teď k tomu nejdůležitějšímu. Přišli jsme sem na tuňákové menu tak tady je :
Nevšední kulinářské dobrodružství  začíná …..

  První na řadu přišel Welcome drink v podobě Champagne Mailly Grand Cru nás příjemně naladilo na  předkrm, kterým bylo Sushi z tuňáka s majonézou ochucenou sojovou omáčkou. Na začátek velmi slušný rozjezd.





  Jako první chod bylo servírováno sashimi z tuňáka, wasabi, kikkoman a nakládaný zazvor s vínem Anjou blanc "Les Terrases" 2003. Absolutně nádherná barevná kombinace a souhra chutí se skvěle doplňovala s vínem.





  Dalším chodem byl Tartar z tuňáka s křepelčím vejcem, okurkovým julienne a pažitkový creme fraiche servírovaný společně s vínem Pouilly Fumé "Les Cris" 2011 nás úplně dostalo. Nejenže tartar milujeme ale v kombinaci s okurkou a vejcem se z něj stal velmi osvěžující a lehký pokrm. V této chvíli by klidně večeře mohla skončit ale ono se to teprve rozjelo.





  Nyní přichází na řadu Rybí consomne s raviolou z tuňáka, plátkem svatojakubské mušle a zeleninou doplněný vínem Saint Aubin "Les Princée" ročník 2009. Rybí consomne bylo vynikající jen raviola malinko tužší a víno krásně ladilo s vývarem.




  Další zajímavý kousek se nese na stůl a jsou to : smažené rolky z tuňáka v rýžovém těstě, salát z klíčků a mladých listů a k tomu samozřejmě víno, tentokrát : Chateau Pibarnon Bandol rosé 2013.  Tady se mi stalo to, že mi víno chutnalo víc než pokrm. Pokrm působil velmi svěže ale víno ho předčilo, bylo plnější a silnější než samotné jídlo. Bandol jsem si zamilovala a už je doma ve vinotéce.



  Abychom si oddychli a necítili se plně před nejdůležitějším chodem večera dostali jsme fantastický sorbet z limetky s wasabi. Nejdříve Vás osvěží silná citrusová chuť a na konci ucítíte naprostou změnu v podobě wasabi. Tohle nemůže chutnat každému ale jako předěl mezi chody a vyrušení předchozích chutí je to naprosto skvělý nápad.  Tentokrát nám bylo nabídnuto šampaňské de Venoge Cordon Bleu Extra Brut a byla to šťastná volba.  



  Jako hlavní chod tuňákového menu byl podáván steak z tuňáka, skleněné nudle s pikantními fazolemi a Mersault rouge 2006. Tohle jídlo si budu pamatovat ! Nejen že steak byl perfektně připravený, nudle a zelenina skvěle doplnili maso ale celé podávání bylo vysoce efektní! Na nudle byly použity hoblinky sušeného tuňáka, které se díky horkým nudlím rozhýbaly a celý talíř vypadal jako by ožil. Jídlo které se hýbe a možná i dýchá. Nic podobného jsem dosud neviděla. 




  Na závěr už s troškou přemáhání jsme si pochutnali na Mascarpone Cheesecake s želé z Fonseco Porto Guimaraens Vintage 1998 a marinovanou královskou broskví. Celé jsme to zapili úžasným dezertním vínem Maury vintage blanc ročník 2007 z Mas Amiel.

Musím zde zmínit, že  francouzská vína k menu skvěle vybral zástupce firmy Dominec & spol., s.r.o

Pokud chcete ochutnat tuňákové menu sledujte stránky :
https://www.facebook.com/Chagalls?fref=ts

 v budoucnu zde plánují opakování této úspěšné akce.

Nebo si zajděte na skleničku do

Chagall's Club Restaurant, Kozí 5, Praha 1.

Dáváme palec nahoru ! a doporučujeme !!!






Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky