Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Baba au rhum



Letní počasí a krásné teplé večery jsou ideální pro tento dezert. Ve Francii si na něm pochutnávají již od roku 1835. Teď je řada na Vás !

Ingredience : pro 5 osob
potřebujete malé zapékací misky tzv. ramekinky
vymažte je máslem a vysypte hrubou mouku 
Pro těsto potřebujete :
120 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
150 g moučkového cukru 
1 čajová lžička sušeného droždí
3 lžíce vlažného mléka
3 vejce (žloutky zvlášť, bílky zvlášť)
250 ml vody 
Pro sirup:
250 ml vody
100 ml rumu
100 g cukru krupice 
ovoce dle chuti (já jsem pokrájela čerstvé meruňky a jahody )
creme fraiche (nebo hustou zakysanou smetanu)
pár lístků meduňky nebo máty

Pracovní postup:
Troubu předehřejte na 180 C !
Ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Do vaječné směsi přidejte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, mouku a droždí.
Bílky se dvěma lžícemi moučkového  cukru ušlehejte do tuhého sněhu a opatrně vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do vysypaných mističek a pečte asi 25 minut. 
Zkuste špejlí zda se těsto nelepí a po chvilce vyklopte . 
V malém hrnci svařte  sirup z vody, rumu a cukru . Stačí jen krátce povařit a nechat vychladnout.
Ovoce pokrájejte na malé kousky a macerujte v připraveném sirupu.
Vlažné bábovičky silně prosyťte rumovým sirupem. Obložte macerovaným ovocem, přidejte kopeček creme fraiche a ozdobte meduňkou nebo mátou. 
Nezbývá než si užít báječnou chuť tohoto moučníku!







Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky