Sezonní info / Říjen 2015
Ř í j e n
V říjnu si užijme poslední slunečné paprsky ale na tržišti a v obchodech se dá nakoupit spousta dobrot, které využijeme v kuchyni. Můžeme začít jablky, hruškami, ale také využijeme hroznové víno a poslední švestky. Ovšem královnou kuchyně je v říjnu dýně. Nejen o svátku Halloween ale prakticky denně ji můžeme zařadit do svého jídleníčku v podobě polévek, pyré i koláčů.
Čerstvé k dostání :
hrušky, jablka, švestky, hroznové víno, brambory, brokolice, celer, dýně na vaření i okrasné, fenykl, jedlé kaštany, kapusta, kvtěták, kysané zelí, lilek, okurky, patizony, petržel, pórek, červená řepa, zelí, cibule, mrkev, česnek, papriky, cukety
V lese stále najdete:
hřiby, klouzky a václavky
Můj tip:
Pečená dýně |
Do vázy si kupte chryzantémy vydrží velmi dlouho a na stůl si vydlabejte dýni. Když ji potřete olejem smíchaným se skořicí a zapálíte v ní svíčku krásně Vám provoní byt.
Komentáře
Okomentovat