Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Bagel s avokádovou pomazánkou a plněným Portobellem



Bagel... je pečivo z pšeničného louhovaného těsta, který má podobu prstence (tedy je to, to kulaté s dírou uprostřed). Těsto se nejdříve na krátkou dobu vloží do vroucí vody a teprve po té se peče. Výsledkem je bagel s hutnou, velmi dobrou střídou a hnědavou, křupavou kůrkou. Velmi oblíbeným je v USA, Kanadě a ve Velké Británii. V Čechách bagel není příliš ke koupi. Občas se objeví v Makru, občas ho seženete mražený pro domácí rozpékání.
Další možností je si upéct doma svůj vlastní bagel, to jsem zatím nezkusila. Receptů existuje hodně tak jednou snad dojde i na něj. Pokud Bagel neseženete ani si ho sami neupečete můžete náš recept využít prostě jen tak na opečený toust. Pomazánka na něm bude stejně dobrá.  Bagel s avokádovou pomazánkou můžete podávat k večeři nebo jako svačinu. Zaručeně si na něm pochutnáte.



Ingredience : pro 3 - 4 osoby

Avokádová pomazánka


Příprava : 10 - 15  minut
Vhodné pro:  vegetariány 

Ingredience :

6 Bagelů
...................
2 zralá avokáda
šťáva z limety
1/2 svazku koriandru
1- 2 stroužky česneku prolisovaného lisem na česnek
chilli koření dle chuti
2 kusy jarní cibulky jemně nakrájené
1 balení cca 200 g creme fraîche
                  ( lze nahradit hustou kysanou smetanou, lučinou nebo krémem Philadephia)
čerstvě mletý pepř a mořská sůl

Pracovní postup:

Avokádo oloupejte, vyjměte z něj pecku a v misce rozmačkejte vidličkou dužninu, zakápněte limetovou šťávou.  Přimíchejte creme fraîche, koriandr, cibulku, česnek. Dle chuti okořeňte chilli, osolte, opepřete. Vymíchejte na hladkou pomazánku a uložte ji do lednice.

Na ozdobu : 

uvařte si zdravá křepelčí vajíčka, vaří se jen chvilku a jsou velmi dekorativní



 Plněné Portobello

Portobello jsou šťavnaté steakové žampiony. Kdykoli je objevím v obchodě beru je s sebou domů. Mají mnoho využití a svojí sytostí mohou nahradit maso třeba v burgerech.


Příprava : do 30 minut
Pečení : 15 - 20  minut
Vhodné pro:  vegetariány 

Ingredience :

4  hlavičky Portobello 
150 g - 200 g čedaru nastrouhaného na hrubo 
                                                ( lze nahradit jiným sýrem např. pecorino romano, grana padano)
1 velké vejce
hrst hladkolisté petrželky nasekané
sůl, pepř, olivový olej 





Pracovní postup:

Portobello neloupejte,  jen z něj ukrájejte nožičky a ty pak nakrájejte na drobno a smíchejte je v misce s nastrouhaným sýrem, vejcem a petrželkou. Směs osolte a opepřete  dle chuti. Směs by neměla být řídká. Zahustit ji můžete přidáním strouhaného sýra. Vše promíchejte. Pekáč ve kterém budete plněné portobello zapékat pokapejte hojně olivovým olejem.  Rozehřejte troubu na 200 C. 
Hlavičky hub naplňte připravenou směsí a klaďte do pekáčku. Pokapejte znovu olivovým olejem a vložte do trouby.  Pečte cca 20 minut až náplň zpevní a mírně zezlátne. Upečená portobella nechte mírně zchladnout a pokrájejte je na silnější plátky i s náplní.


Záverečné dokončení :

Nyní rozřízněte podélně Bagely a opečte je rychle na pánvi na trošce olivového oleje řeznou stranou dolů. Jde to velmi rychle pozor na připálení. Opečené bagely potřete pomazánkou, přidejte plátek plněného portobella a ozdobte křepelčím vejcem a lístkem koriandru nebo petrželky. Ihned servírujte.











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky