Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Citronové stromečky / Sapins au citron





  
Když jsem překládala z francouzštiny recept na citronové stromečky bylo pod receptem napsané sdělení : Celý svět tohle miluje ! 
  
Mohu směle říct, že je peču už několik let a všichni kdo je ochutnali mi to potvrdili. 
Ano, jsou jemné a lehce citronové  a jestli jim dopřejete kabátek z mletých pistácií .....jsou perfektním cukrovím ! Stromečky můžete ozdobit např. i zelenou polevou z čaje Matcha a bude jim to slušet ještě víc.


Příprava : 15 minut
   Pečení : 10 minut

Ingredience asi na 40 kusů:

250 g hladké mouky prosáté + trochu mouky na podsypání
80 g cukru moučka + 2 polévkové lžíce na polevu
1 kávová lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
1 žloutek
Ingredience na citronovou polevu:
1 BIO citron / šťáva i kůra
10 cl smetany 33%
100 g změklého másla

Mleté pistácie nebo ořechy na ozdobu

Ingredience na Matcha polevu: 
300g moučkového cukru prosátého 
2 polévkové lžíce citrónové šťávy 
4 g práškového čaje Matcha 
cca 4 polévkové lžíce horké vody

Dále budete potřebovat : vál, váleček, vykrajovátka ve tvaru stromečků, pečící papír

Pracovní postup :

Mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kůru z citronu, žloutek, smetanu a máslo zpracujte ve vláčné těsto. Zformujte ho do koule a dejte chladit na 30 minut do lednice. Rozválejte těsto na pomoučněném vále na tlouštku 3 mm a vykrajujte stromečky. Rozehřejte troubu na 180 C. Stromečky klaďte na plech s pečícím papírem a pečte je do růžova asi 10 minut. Nechte zchladnout na plechu.  
Příprava citrónové polevy: V misce smíchejte 2 polévkové lžíce moučkového cukru s citronovou šťávou do husté polevy. 
Vychladlé stromečky potřete citronovou polevou a posypte mletými pistáciemi nebo oříšky. Nebo je ozdobte zelenou polevou.
Příprava zelené polevy: V misce smíchejte moučkový cukr s práškem Matcha, přidejte pár kapek citronové šťávy a pomalu přidávejte horkou vodu. Vše šlehejte ručně metličkou do hladké, husté polevy. Poleva bude houstnout tak, že ji často promíchavejte a řeďte horkou vodou. Pracujte rychle. Cukroví ponořte do polevy tou stranou, kterou chcete  mít ozdobenou. Vyjměte a nechte lehce okapat nad miskou a nechte zaschnout. Než poleva zaschne zcela, můžete ji ještě ozdobit sekanými kousky pistácií nebo jinými ořechy.
Když jste s dílem spokojeni a poleva je suchá, uložte cukroví do plechové krabice a uchovejte v chladu.

Náš TIP: Cukroví můžete slepovat třeba krémem Lemon Curd. Recept na něj najdete zde:






Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky